Lijamu Galageru preti tužba od splitskog Hajduka?!

Autor:

Britanski muzičar optužen za plagiranje i mogao bi da odgovara zato što je neovlašćeno iskopirao grb splitskog Hajduka za svoj modni brend. Uporedite!

2
A- A A+
Hajduk, splitski Hajduk, Hajduk Split, grb Hajduka Foto: MN Press/arhiva

Nekadašnji frontmen britanskog benda Oasis, Lijam Galager, optužen je za plagiranje!

Naime, Galager ima svoju modnu liniju "Pretty Green", koja je upravo "izbacila" na tržište novu liniju majica, na kojima je i grb koji je identičan onom koji ima Fudbalski klub Hajduk iz Splita. Taj grb je sa crveno-belim kvadratićima.

Nakon što su videli ovo idejno rešenje na majicama, odnosno ovu aplikaciju u vidu grba, reagovali su iz uprave splitskog Hajduka, navodeći da nisu dozvolili korišćenje svog brenda, niti ih je bilo ko kontaktirao iz "Pretty Green", firme koja ja osnovana 2009. godine.

Sada se očekuje potez pravne službe splitskog Hajduka, a vrlo je verovatno da će tužiti "Pretty Green", odnosno Lijama Galagera.

Sporne majice, inače, koštaju oko 50 evra, a planirana su dva izgleda - jedna u svetlo-plavoj boji, a drugi u beloj, sa crnim linijama. Na majicama je prišiven okrugao amblem, koji u unutrašnjem delu ima gotovo identične crveno-bele kvadratiće kao što ih ima grb Hajduka.

Samo što umesto "Hajduk Split" unutar amblema piše "Pretty Green, Rolling With It".

Povezano

Sve vesti