mondo.rs

BEOVIZIJA: Ovo su finalisti! (ANKETA, VIDEO)

Autor:

Saznajte imena izvođača koje ćete slušati u finalu Beovizije!

BEOVIZIJA: Ovo su finalisti! (ANKETA, VIDEO) Foto: M. M./ATAImages Ivan Kurtić

Srbija je izabrala prve finaliste Beovizije - na korak bliže pobedi i prestižnoj Pesmi Evrovizije su: Aleksandra Sekulić, Saška Janks, Nataša i Una, Ivan Kurtić, Vonder Strings i Ivana Vladović i Sofija Perić. 

Crvene su cipele, crveni "ferari"...

Bez šanse da zapevaju u finalnoj večeri festivala, a možda i na bini Evrovizije u Izraelu, ostali su Ekstra Nena, Osvajači,Fankd Ap, Dunja Vujadinović, Mr Doo i Eleonora.Sram te bilo, majka mogu da ti budem!

Nakon izvođenja pesme, u intervjuu s Kristinom Radenković, koja je prepevala stihove njihove pesme da zvuči evrovizijski, pala je i jedna "packa" - "tekst ne ide tako", rekao je pevač, da bi ga Kristina pitala kako ide. "Moraš da dođeš do mog kreveta", odgovorio je on u stihovima, na šta je ona rekla: "Sram te bilo, majka mogu da ti budem dečače". Ipak, situacija je "izglađena" zajedničkim pevanjem prošlogodišnje pobedičke pesme, tačnije zajedničkim kokodakanjem.

Veče je otvorila Bojana Stamenov, nekadašnja predstavnica Srbije na Eurosongu, koja je "skinula" pobedničku numeru (i stajling) izraelske pevačice Nete Barzilai u originalu.

Slušali smo pesme grupe Fankd Ap,  "Zašto da se ne desi", Dunje Vujadinović, koja je već tri puta učestvovala na Pesmi Evrovizije kao prateći vokal, a onda pogledali nastup koji je najviše šokirao - Mr Doo.

Momak čija je pesma "Do 100" ušla u uši svima zbog "refrena" - "na, na, na" iznenadio je nastupom u kojem je bio u drugom planu. U prvom je bio glumac Dušan Kaličanin iz serije "Istine i laži", koji je stajao na bini, sav krvav, modar i pocepan. Ispred mikrofona, ne pomerajući se sve do kraja pesme, kada je raširio košulju i obrisao crveno srce s grudi.

Nakon brisanja crvenog srca na binu je stala Saška Janx, koja se i prošle godine takmičila za odlazak na Eurosong. Ove godine je izvela pesmu "Da li čuješ moj glas", koja je, prema njenim rečima, najslušanija na YouTube kanalu i uspela da se plasira u finale.

Balade, rokerske, evrovizijske... daj jedan narodnjak!

Finalista i "povratnik" Ivan Kurtić je izveo pesmu "Bela", i otpevao stihove "crvene su cipele, crveni ferari...". Binu je delio s takmičarem iz šou programa Ja imam talant Bašom Palijem, koji je slikao dok je Ivan pevao.

Sofija Perić će i u finalu izvesti pesmu "Aritmija", što neće biti slučaj sa Eleonorom - pevačica je u polufinalu izvela numeru "Samo lagano" obučena kao Viktorijin "anđeo" praćena plesačicama na bini.

Publika i stručni žiri su glasovima po evrovizijskom principu, odlučili ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

BONUS VIDEO: Šta odlučuje pobednika Eurosonga?

Izvor: MONDO

U revijalnom delu večeri gledali smo nastupe Žaka Hudeka, Bojane Stamenov i Sanje Vučić.

Pogledajte MONDO prilog sa predstavnicama Srbije na Eurosongu prethodnih godina:

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

I intervju s glumcem s bine Eurosonga:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti