mondo.rs

Razljutila ih pevačica: Ukrajina NE IDE na Eurosong!

Autor:

Dan posle skandala s ukrajinskim Javnim servisom i pobednicom takmičenja, organizatori Eurosonga poručili "vidimo se 2020!"

Razljutila ih pevačica: Ukrajina NE IDE na Eurosong! Foto: YouTube/screenshot/Telekanal STB

Ukrajina je organizovala izbor za predstavnika na Pesmi Evrovizije, dobila pobednicu Maruv, a onda... ODUSTALA od Eurosonga!

Nakon skandala koji je izbio između ukrajinskog Javnog servisa i pevačice Ane Korsun, koja je pobedila na izboru za predstavnika na Eurosongu, oglasio se organizator takmičenja i saopštio da "Ukrajina neće nastupati na Pesmi Evrovizije 2019".

Pevačica Ana Korsun, koja se predstavlja pod umetničkim imenom Maruv, oglasila se nedugo nakon pobede, kako bi saopštila da su je ukrajinski predstavnici "terali da otkaže ranije zakazane nastupe po Rusiji", i izneli par pravila koja bi morala da poštuje ukoliko želi da predstavlja zemlju na takmičenju:

Šta su rekli?

Ukrajinski javni servis je izdao saopštenje u kojem stoji da "nisu našli zajednički jezik s pevačicom koja je trebalo da predstavlja zemlju i njene vrednosti", ali i navela da je emiter dužan da obezbedi da takmičenje ne bude politički obojeno, što "nije slučaj u ovogodišnjoj selekciji".

- nije smela da menja već dogovorenu koreografiju ili bi morala da plati kaznu 74.000 evra

- nije smela da priča s novinarima.

Zašto ste onda organizovali takmičenje?!

Na zvaničnom sajtu Pesme Evrovizije stoji i kratka izjava ukrajinskog emitera, u kojoj stoji sledeća stavka:

"To što je pobedila na takmičenju ne znači automatski da će predstavljati Ukrajinu na Pesmi Evrovizije".

"UA: PBC izjavljuje da njena pobeda ne garantuje i automatsko predstavljenje Ukrajine – ona će postati predstavnik Ukrajine nakon potpisivanja ugovora u kojem se nalaze uslovi koje mora da ispuni pre takmičenja na Pesmi Evrovizije. Pobednik će biti poznat nakon potpisivanja ugovora o učešću", izjavio je emiter, a nakon njenog odustajanja, očigledno je da Ukrajinci nisu uspeli da "potpišu ugovor" ni sa drugoplasiranim ni trećeplasiranim izvođačem.

Ovo je pobednička pesma:

Izvor: YouTube/Telekanal STB

Povezano

Sve vesti