• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruše BIP kod Mostara, grade stanove

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompleks "Beogradske industrije piva" (BIP), koji se nalazi pored Mostarske petlje, trebalo bi da bude iseljen, a na toj lokaciji u planu je gradnja komercijalnih sadržaja, objavile su "Večernje novosti".

 Zgradu BIP*-a kod Mostara ruše, grade stanove Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Mostar
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


Sve ovo se navodi u Planu detaljne regulacije, dostupnom zainteresovanim građanima na javnom uvidu.

Prostor o kome je reč oivičen je Bulevarom vojvode Putnika koji se stapa sa Kneza Miloša, zonom Mostarske petlje, koridorom auto-puta i zonom železničkog čvora "Beograd centar".

Cilj izrade plana, kako se navodi u dokumentaciji, jeste formiranje novog gradskog centra uz stanicu "Prokop", stvaranje uslova za razvoj komercijalnih delatnosti, kao i transformacija stare Vajfertove pivare iz 1873. godine zarad industrijskog turizma.

Ponovo se proizvodi BIP pivo

Od prvobitnog kompleksa sačuvan je podrum za smeštaj piva i Vajfertova kuća u Bulevaru vojvode Putnika 5. Navode i da tradicija proizvodnje pića od hmelja može da se nastavi uz racionalizovan obim proizvodnje.

Područje obuhvaćeno planom deo je zone novog gradskog centra koji bi trebalo da se formira između auto-puta, Bulevara kneza Aleksandra, Ulice vojvode Putnika i Dragana Mancea.

Ograničenja plana su formiranje kompleksa Specijalne bolnice, proširenje kapaciteta i odvajanje kompleksa "Rudo" u cilju rešenja imovinskopravnih odnosa. Problem je i sanacija klizišta u kompleksu "Rudo".

Prema planu, trebalo bi da budu izgrađene još dve nove jednosmerne saobraćajnice, od kojih će jedna povezati "Prokop" sa auto-putem.

Trebalo bi da bude napravljeno i šetalište - Trg promenada, u okviru koga će biti napravljen park, postavljene skulpture. Za predškolce, kojih bi prema planu trebalo da bude nešto manje od 100, biće napravljena dva depandansa, navode "Novosti".

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BGD

Ko kupi stan ovde između autoputa i železničke stanice taj nije baš normalan 😂😂😂 Ne možeš ni dete da pustiš samo da se igra napolju da ne izađe ili na put ili na prugu ili da bude izloženo ološu koji se inače oduvek skupljao oko železničke stanice.A da ne govorimo o zagađenosti i sl...Užasno mesto za stanovanje.

nego

Taj grad toje Srbija u malom sa svim njenim vrlinama i manama, Beograd je odraz cele Srbije jer njega cine ljudi iz cele Srbije. Oni iz Beograda pljuju dosljake iako su i sami nekad dosli u njega ili su im roditelji dosli u njega ili babe i dede. A oni van Beograda pljuju Beogradjane, iako svi imaju neke familije ovde ili ce im deca ili unuci kad tad zavrsiti ovde. To nije nista licno i nema veze sa Srbijom, tako je u celom svetu, svuda mala naselja nestaju, a velika rastu. A pogledajte malo kroz istoriju, vecina znamenitih Beogradjana nije rodjena Beogradu. Sto znaci da nije bilo dosljaka, mozda ne bi bilo nekog dela sljama koji pljujete, ali ne bi bilo ni mnogih znamenitih licnosti kojima se dicite.

Mare

BIP pravi odlično pivo. Ne dirajte BIP!

special image