mondo.rs

CarGo: U petak blokada Beograda!

Autor:

"Borba protiv taksi mafije, ali i za moderniju Srbiju", poručuju iz Udruženja CarGo, najavljujući protest. Biće zatraženo i smenjivanje ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović.

37
A- A A+
cargo, aplikacija Foto: promo/CarGo

Udruženje građana CarGo, koje ima više od 120.000 članova, pozvalo je sve građane Beograda da u petak, 1. marta dođu na protest pod nazivom "Budućnost digitalne Srbije - Borba protiv mafije".

Prema rečima predsednika ovog udruženja Aleksandra Vučića, razlog za ovakav vid protesta je rezultat nemogućnosti da se drugačije ukaže na probleme sa kojima se ovaj servis suočava poslednjih šest meseci, a posebno nakon usvajanja izmena Zakona o prevozu putnika.

Prema njegovim rečima, ovaj zakon krši ljudska prava, a nije u skladu sa Ustavom Srbije, kao ni sa nekim njenim zakonima.

"Naš glavni cilj je da stanemo na put taksi mafiji, koja vodi glavnu reč o ovoj državi. Ne želimo da ministarka Mihajlović pravi logor od Beograda zbog interesa taksista. Ovo nije borba za CarGo, već za budućnost Srbije, za modernu i digitalnu Srbiju. Ovo je borba za sve mlade ljudi, koji odlaze iz zemlje zbog interesnih grupa zbog kojih ne mogu da nastave svoje poslovanje", istakao je Vučić i dodao da nijednom nisu dobili poziv od ministarke Mihajlović kako bi u zajedničkom razgovoru došli do nekog rešenja.

Nedavno je od strane ministarke formirana i, kako kaže, "sporna radna grupa, koja ima za cilj hitno gašenje Udruženja građana CarGo" trajnim oduzimanjem vozila njegovim članovima.

Do sada su oduzeta tri vozila, a pre dva dana je pokušano da se oduzme još jedno, ali ta akcija nije uspela.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić ponovio je da CarGo nije taksi i da se ne bavi taksi prevozom, već je u pitanju servis koji pruža svoje usluge novoosnovanom udruženju građana, koje posluje po Zakonu o udruženjima.

Guberinić je uporedio CarGo sa modernim servisima za razmenu poruka.

"Servis CarGo je nešto kao Viber ili Whatsapp. SMS je stvar prošlosti, a isto važi i za klasičan taksi prevoz."

Trasa protesta

Okupljanje vozila je na Novom Beogradu, kod hipermarketa Tempo. Odatle će kolona, u pratnji policije, krenuti u podne autoputem do Arene. Do centra će doći Bulevarom Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta i Terazijskog tunela.

Najavljeno da će se na kratko zaustaviti ispred Skupštine grada kako bi "pozdravili" gradske čelnike, da bi se potom ulicom Kneza Miloša spustili do Nemanjine. Tamo će se organizatori skupa u 15 časova obratiti okupljenim građanima i još jednom zatražiti smenu ministarke Mihajlović.

Prema rečima Gubarinića, potvrđeno je da će povorku činiti preko 500 vozila, uključujući i kombije, čiji su vlasnici nedavno takođe organizovali protestnu vožnju ulicama Beograda.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti