Kazne ne pomažu: Navijači Lacija opet o Ani Frank

Autor:

Ponovo antisemitske poruke u "Večnom gradu".

4
A- A A+
Ana Frank Foto: Guliver/Getty Images/Mario Carlini

Lacio je 2017. godine kažnjen sa 50.000 evra i dve utakmice bez prisustva publike, nakon što su pristalice "nebesko-plavih" na meču između Lacija i Kaljarija izlepili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu Rome, na tribini na kojoj su smeštene najvatrenije pristalice "vučice".

Ta kazna očigledno nije bila dovoljna.

Fašistički nastrojeni navijači Lacija opet su vratili u centar zbivanja jednu od najpoznatijih jevrejskih žrtava Holokausta. Ponovo su na sulud način koristili njeno ime za navijački ili već neki njihov "rat".

Dva dana uoči rimskog "Derbija dela Kapitale", oni su na jednom zidu u delu Rima napisali "Romanista Ana Frank", zajedno sa svastikom i incijalima.

Prema pisanju rimskih medija, policija je brzo izašla na to mesto, da bi se antisemitski grafit što pre uklonio.

I gradonačelnica Rima, Virdžinija Rađi, oglasila se putem Twitter naloga.

"Užasava me natpis na zidu blizu Ćirko Masima. Ova prljavština nije način da se podržava svoj klub. To nije fudbal. Zahvaljujem policiji na ekspresnoj reakciji i brisanju poruke".

Takođe, predsednik regije Lacio Nikola Zingareti izjavio je da "pojedini kriminalci koriste fudbal kako bi posejali sjeme mržnje".

Pokušali su fudbaleri Lacija pre dve godine da utiču na razmišljanje svojih pojedinih navijača, tako što su u duelu sa Bolonjom na teren istrčali sa majicama na kojima je pisalo "Svi smo mi Ana Frank", ali očigledno ni to nije uticalo na primitivno ponašanje pojedinaca.

Povezano

Sve vesti