mondo.rs

Stručnjaci: Ovi silikoni mogu biti veoma opasni

Autor:

Već neko vreme se o tome govori, ali sada je prvi put dokazano da postoji veza između silikona sa teksturom u zadnjici i retkog oblika raka.

Stručnjaci: Ovi silikoni mogu biti veoma opasni Foto: Guliver/Getty Images/Darunechka

Implanti u zadnjici su jedan od najvećih trendova u estetskoj hirurgiji, ali nova studija je pokazala da postoji veza između ovih, silikona sa teksturom, i anaplastičnog limfoma velikih ćelija, tj. raka ćelija imunog sistema.

Novi izveštaj zasnovan je na slučaju žene kojoj je dijagnostikovana ova vrsta raka, a kojoj su ugrađeni implanti u zadnjicu oko godinu dana pre dijagnoze.

Pre nego što su postavili dijagnozu, lekari su utvrdili da postoje promene na koži (ulceracije) oko silikona, kao i da se oko njih nakuplja tečnost.

Kancer se proširio na druge delove tela, uključujući i pluća, a nesrećna žena je preminula nakon nekoliko mesecio hemoterapija.

Iako je ovim zvanično potvrđena veza između silikona i kancera, doktori ne mogu stoprocentno da tvrde da su implanti uzrokovali rak. Svakako, nadaju se da će ovo istraživanje makar ljudima staviti do znanja da ugradnja silikona u zadnjicu donosi velike rizike.

Inače, ranije je dokazano da postoji veza između silikona sa teksturom u grudima i raka, ali do sada nisu uspevali da utvrde vezu između silikona u zadnjici i te opake bolesti.

"Bog me je spasio kad mi je pukao silikon"

Lekari joj "zabranili" estetske operacije (FOTO)

Grudi od 17 kila! (FOTO)

Pre promenite misli, nego pozadinu ili nos!

Povezano

Sve vesti