Iako biste na prvi pogled pomislili da za ovaj kolač morate malo da se pomučite – nije tako! Uverite se i sami!
Sastojci:
(za sve sastojke koji se mere šoljom koristitite šolju od dva decilitra)
Dve šolje brašna
Prašak za pecivo
Četiri jaja
Šolja mleka
Dve kašike kakaa
Polja šolje ulja
Kesica vanilin-šećera
Šolja šećera
Šećer u prahu za posipanje
Kora limun i iseđeni sok limuna
Priprema:
U jednu posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo.
U drugu posudu stavite žumanca i šećer, pa umutite. Dodajte mleko i ulje, pa ponovo umutite. Smanite mikser i postepeno dodajte brašno, a zatim dodajte i narendanu koru limuna i sok.
U odvojenoj posudi umutite samo belanca, pa dodajte u smesu sa žumancima, i promešajte.
Ovu smesu podelite na dva dela, a zatim u jednu dodajte kakao i izmešajte.
Pleh obložite papirom za pečenje, a zatim naizmenično sipajte malo jedne, malo druge smese – dakle recimo da sipate jednu kutlaču žute smese u pleh, zatim odozgo, na sredinu, sipajte kutlaču braon smese i tako dok ne utrošite sav materijal.
Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, pospite šećerom u prahu. Ukoliko volite mekanije kolače, možete ga preliti mlekom.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte