mondo.rs,Tanjug

"Ako neko dirne granice, naći će nas na granici"

Autor:

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će vojska Kosova biti na granici i na severu, ukoliko su "granica i teritorija Kosova ugroženi".

121
A- A A+
ramuš haradinaj Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević


On je to rekao u Dečanima, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su Srbi na severu izloženi riziku od albanskih institucija, prenosi Gazeta ekspres.

"Ne napadamo sever, ni jug naše zemlje, niti to tražmo. Ali ko god dirne granice Kosova, naći će nas na granici. To je ono što svi znaju. Vojska Kosova je vojska svih naših građana, tako da sever i Srbi u toj oblasti nikada neće biti ugroženi ", rekao je Haradinaj.

Na ovu izjavu reagovao je odmah ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Evo šta je odgovorio Haradinaju:

Stefanović odgovorio Haradinaju: Ni ne pomišljaj!

"NEĆE BITI 'REPUBLIKE DODIK'"

Haradinaj je poručio danas predsedniku Hašimu Tačiju da ne pokušava da obmanjuje Kosovo lakom korekcijom granica jer se, kako tvrdi, to neće dogoditi, prenosi RTK2.

Haradinaj smatra da nijedan deo teritorije Kosova nije sporan, i iz tog razloga ne može doći do korekcije granica, niti se Kosovo može vratiti na granice od pre 17. februara 2008. godine.

"Nema više budala, jednom su nas iznenadili, više ne", rekao je Haradinaj na osmoj izbornoj skupštini Alijanse za budućnost Kosova u Dečanima.

Prema njegovim rečima, igra s granicama je otišla predaleko.

Vučić: Albanci samo čekaju - da napadnu sever

Ponovio je i da "neće biti Republike Dodik", zajednice opština sa srpskom većinom sa izvršnim ovlašćenjima.

Povodom spekulacija o povlačenju američkih snaga sa Kosova, Haradinaj je rekao da Priština želi da oni tu ostanu i da nijedna akcija Kosova neće pokvariti taj odnos.

Povezano

Sve vesti