mondo.rs

Sukob pre derbija, povređeno 17 policajaca!

Autor:

Sukob navijača s policijom pred derbi, privedeno 150 lica, povređeno čak 17 policajaca.

Sukob pre derbija, povređeno 17 policajaca! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Incidenti pre početka 159. "večitog derbija"!

Oko 45 minuta uoči utakmice, televizija "O2" javila je da su se na Autokomandi, u blizini stadiona Crvene zvezde, sukobili navijači Partizana sa pripadnicima Žandarmerije.

"Došlo je do incidenta. Grupa navijača Partizana koja je od stadiona u Humskoj išla ka južnoj tribini stadiona ' Rajko Mitić' se sukobila sa policijom", javila je reporterka te televizije, uz objašnjenje da su nedugo potom na tom mestu dodatno grupisane snage policije, a došla su i kola Hitne pomoći.

Ista televizija izvestila je i da je došlo do sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana, dok "Kurir" o istom događaju piše da je veća grupa navijača Partizana napala petnaestak pristalica Crvene zvezde.

Desetak minuta kasnije, situacija je stabilizovana.

Posle utakmice Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je da je 17 policajaca povređeno pred večerašnji derbi kada su ih na Autokomandi napali huligani.

Predsednik PŠ Veljko Mijailović pozvao je policajce i komandire da koriste svoja zakonska prava kadgod su ugrozeni njihovi i životi građana, te imovina.

U saopštenju se navodi da je oko 17.30 grupa od oko 1.000 huligana napala na Autokomandi pripadnike Policijske brigade Beograda koji su obezbeđivali derbi, a da je nakon incidenta privedeno oko 150 huligana.

"Na brutalan napad policajci nisu dobili odobrenje da intervenišu, već tek kad su im životi postali ugroženi, na svoju ruku su intervenisali da se odbrane", naveo je sindikat.Ostanite uz MONDO.

Povezano

Sve vesti