Protest u Podgorici: "Odupri se 97.000"

Autor:

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici počeo je još jedan protest u organizaciji građanskog pokreta - "Odupri se 97.000" Hiljade ljudi ponovo zatražile ostavke državnog vrha Crne Gore, čelnika tužilaštva i javnog servisa RTV CG.

Protest u Podgorici: "Odupri se 97.000" Foto: MONDO/Mirko Šljivančanin

Upućen je i poziv opoziciji da napusti parlament i bojkotuje sve izbore u zemlji do ispunjenja zahteva za ostavkama.

Takođe, rekli su da će "kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana i građanki".

Mediji javljaju da na protestu učestvuje više hiljada građana.

Okupljeni su predstavili memorandum čijim se potpisivanjem sve opozicione partije obavezuju da neće učestvovati na izborima, te da svi poslanici tih partija bojkotuju rad parlamenta, sve do ispunjenja zahteva sa građanskih protesta.

Ranije je zatraženo da predsednici Vlade i države, Duško Marković i Milo Đukanović podnesu neopozive ostavke, kao i Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić.

Protest koji je danas održan četvrtu sedmicu zaredom organizovala je građanska inicijativa "Odupri se 97.000", a povod za protest je afera "koverat" koja se odnosi na navodno sumnjive donacije vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista crnogorskog predsednika Đukanovića.

Opozicija je podržala građanske proteste i dala logistiku organizaciji.

Demonstranti su danas uzvikivali "Milo lopove", "Ostavke, ostavke", "Gotov si", "Mi smo država", i nosili transparente "Ustani i pobedi", "Padavina prava", "Ne u krug Crna Goro", "Hoćemo poslove bez veza".

Povezano

Sve vesti