mondo.rs

Mirković: Sudija je iritirao, ali i ja sam preterao!

Autor:

"Sudija je u poslednjih 20 minuta iritirao sve na terenu. Morao je da drži stvari pod kontrolom. Rezultat je realan", ocena je 159. večitog derbija trenera "parnog valjka".

Mirković: Sudija je iritirao, ali i ja sam preterao! Foto: MN Press

Trener Partizana Zoran Mirković imao je više razloga da bude nezadovoljan posle 159. "večitog derbija".

Stečenu prednost u 38. minutu njegov tim je ispustio u 73, kada je Crvena zvezda uspela da golom Milana Pavkova stigne do izjednačenja i boda, koji joj u trenutnoj situaciji daleko više odgovara.

"Bila je dobra utakmica, borbena, sadržajna", rekao je Mirković za TV Arena sport.

Ipak, kao najslabijeg aktera derbija izdvojio je glavnog sudiju Danila Grujića, ali ga nije imenovao.


"Žao mi je zbog nemilih scena, ali mislim da je sudija (Danilo Grujić prim. aut.) morao da drži stvari pod kontrolom. U poslednjih 15-20 minuta imao je čudan kriterijum i iritirao i jedne i druge. Rezultat je pravedan, Partizan je bio bolji u prvom, a Zvezda u drugom poluvremenu", rekao je Zoran "Bata" Mirković koji se na konferenciji za medije izvinio za burniju reakciju.

"Preterao sam i izvinjavam se svima. Ne priliči mi", rekao je Mirković na komentar da je bio temperamentan kao u igračkim danima pri kraju utakmice.

Suđenje je pomenuo još jedanput.

"Kada se dešavaju neke čudne stvari i kriterijum, teško je držati koncentraciju i ostati pribran. Ne znam kako bih vam dočarao ako niste igrali fudbal. Ali vidite - ne volim ako je neka nepravda u pitanju, makar ispred zgrade kada igrate fudbal, a kamoli u ovakvom meču", rekao je Mirković koji se nije složio u oceni da je derbi bio nekvalitetan.

"Pre gola Zvezdinog bilo je pet čistih faulova koji nam nisu dosuđeni, posle gola sve kontra i kad jebio - onda nije, kad jeste - onda se svirao. Sa obe strane! Ne kažem da smo oštećeni, nego u tom momentu fudbal više nije postajao. Mogao je odmah da se svira kraj, ja sam tako video, doduše glava mi je malo vrelija, vi ste gledali s visine i možda bolje videli. Ako grešim, ja ću se izviniti svima".


Trener Partizana je rekao i da nije video na usporenom snimku situaciju kada je poništen gol Crvenoj zvezdi, ali je napomenuo i da je njegov tim mogao da traži jedanaesterac.

Istakao je i da je ulazak Pavkova napravio dosta problema njegovoj ekipi pošto više nisu mogli da pariraju u skoku, dok je kazao da je zadovoljan i partijom koju je na debiju u "večitim" derbijima prikazao golobradi Strahinja Pavlović.

Šanse za titulu?

"Rekao sam i na početku polusezone da ulazimo u svaki meč da ga pobedimo i tako ćemo se odnositi do kraja prvenstva, koliko ćemo uspeti i koliko će to biti dovoljno za koju poziciju ne bih da procenjujem. Svaka utakmica je važna. Što se tiče ove utakmice s Radničkim na nju gledamo bez preteranih emocija", kazao je Mirković i dodao da su netačni navodi da je bilo gužve u tunelu po završetku utakmice na "Marakani".

Izvor: TV Arena sport/MONDO

Izvor: TV Arena sport/MONDO


Povezano

Sve vesti