MONDO/Tanjug

Radovi na Zrenjanskom putu i autoputu Beograd – Niš

Autor:

Vozači treba da obrate pažnju i na odrone

Radovi na Zrenjanskom putu i autoputu Beograd – Niš Foto: MONDO/Jovana Todorović

U Srbiji je umeren intenzitet saobraćaja van većih gradova i doba prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi, uglavnom povoljne vremenske prilike za početak marta omogućavaju lakšu vožnju i doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja.

Danas počinju radovi na oštećenim spojnicama na petlji Kovilovo, koja se nalazi na Zrenjaninskom putu. U prvoj fazi ulivna traka na petlji za vozila koja se kreću Zrenjaninskim putem iz pravca Beograda, a žele da nastave ka Zemunu preko Pupinovog mosta. Ovi vozači treba da se odvoje pre petlje Kovilovo ka Pančevačkom putu, a zatim se kod sportskog centra "Kovilovo" ponovo vraćaju na Zrenjaninski put kako bi nastavili ka Zemunu i Batajnici.

Nastavlja se modernizacija naplatnih stanica na autoputu Beograd – Niš. Danas je od 7 do 19 časova povremeno zatvorena naplatna stanica "Umčari". Alternativni izlazi su "Vodanj" i "Mali Požarevac".

Odroni su česti u ovom periodu godine, a najviše ima na Đerdapskoj magistrali i teritoriji Zaječara, gde se savetuje usporenija vožnja i obavezno pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila čekaju, na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Batrovci tri sata, na prelazu Šid dva sata, na Horgošu 90, a na Kelebiji 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti