Ako niste ljubitelj povrća, uz ovaj recept ćete ga zavoleti!
Recept uz koji će u povrću uživati i oni koji ga "ne mirišu" naročito.
Sastojci:
Maslinovo ulje
Tri veća jaja
30 grama prezli
30 grama rendanog parmezana
Jedan karfiol, samo odvojeni "cvetići" i tanje drške
So i biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, u plići pleh stavite papir za pečenje ili ga nauljite.
U činiji ulupajte jaja. Prezle, rendani parmezan, so i biber ponešajte u dubokom tanjiru.
Zatim cvetiće kafiola uvaljajte u jaja, pa u prezle, ređajte u pleh i pecite dvadesetak minuta, ili dok karfiol ne omekša tako da možete da ga probodete viljuškom.
Na pola pečenja, okrenite "zalogajčiće" u plehu, tako da se ravnomerno ispeku.
Služite toplo.