Beta

"Grad Beograd ne može da smeni pritvorenog opštinara"

Autor:

Skupština grada Beograda nema ingerencije da smeni predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, uhapšenog kao nalogodavca paljenje kuće novinara jednog portala.

1
A- A A+
Skupština Beograda Foto: MONDO/Jelena Stokić

Skupština grada može samo da raspiše vanredne lokalne izbore u toj opštini ako se za to steknu uslovi, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

"To nije odluka Skupštine grada Beograda. Predsednici se biraju u opštini a mi možemo samo da raspišemo izbore ako se sednica lokalnog parlamenta ne održi tri meseca. Ako se to desi, i ako se sednica Skupštine opštine Grocka ne održi tri meseca, mi ćemo raspisati izbore", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.

Ko je Simonović, uhapšeni predsednik Grocke

Na pitanje da li Srpska napredna stranka (SNS), čiji je Simonović član, može nešto da uradi, Vesić je rekao da je to pitanje za opštinski odbor SNS u Grockoj.

"SNS je kao stranka poslala jasnu poruku da svako ko preti novinarima, ili nešto još gore, nema mesta u SNS. Ne sećam se da je neka druga stranka to uradila. Mislim da je ta poruka više nego jasna", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je 25. decembra zbog sumnje da je organizovao paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Novinaru Jovanoviću kuća je zapaljena noći između 11. i 12. decembra.

Povezano

Sve vesti