MONDO/Tanjug

Mihajlović: Ako CarGo želi da menja Zakon...

Autor:

Ministarka saobraćaja je rekla da nikome nije zabranjeno da obavlja delatnost prevoza putnika ukoliko je obavlja u skladu sa zakonom

15
A- A A+
cargo Foto: MONDO/Goran Sivački

Zakon o prevozu putnika je na snazi i on mora da se poštuje, ponovila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorana Mihajlović povodom najave novog protesta udruženja "CarGo".

Upitana da li postoji prostor za dogovor sa ovim udruženjem, budući da su najavili novi protest za sledeći petak, Mihajlović je novinarima rekla da nikome nije zabranjeno da obavlja delatnost prevoza putnika ukoliko je obavlja u skladu sa zakonom, organizovani prevoz taksija kao što je to u nekim drugim svetskim metropoloma.

CarGo: Mi nismo taksi, nismo deo javnog prevoza

"Ukoliko postoje bilo kakve želje za promenom zakona bilo gde da se ona dešava, da li je to iz kabineta premijerke ili drugih ministara, sve je moguće. Nije problem da se o tome priča, ali dokle god je jedan zakon na snazi, on je na snazi i on mora da se poštuje", naglasila je Mihajlović.

To je, dodaje, stav bez obzira na sve druge priče.

CarGo je za petak najavio novi protest ulicama Beograda.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti