Vladimir Sukdolak,mondo.rs

Bata i Vujadin "na vezi": Ispričali smo se...

Trener Partizana još jednom se osvrnuo na incidente i "teške reči", za vreme i posle 159. "večitog" derbija.

Bata i Vujadin "na vezi": Ispričali smo se... Foto: MN Press

Zoran Mirković se odmah posle subotnje utakmice Crvene zvezde i Partizana izvinio zbog nekih svojih reakcija tokom derbija.

"Preterao sam i izvinjavam se svima. Ne priliči mi", naveo je trener crno-belih i nekadašnji reprezentativac, koji je kasnije u izjavi "Sportskom žurnalu" potanko objasnio zbog čega se u finišu utakmice umešao u gužvu kraj aut-linije.

Upitan da li je od subote uveče do danas, kada je najavljena nova važna utakmica, protiv niškog Radničkog, bilo izvinjenja za neprimerene stvari sa druge strane, Mirković je odgovorio da se "čuo sa Vujadinom Savićem".

Podsećamo da je kapiten Zvezde izjavio da se "ne raspravlja sa budalama", apostrofirajući Sašu Zdjelara i Nemanju G. Miletića.

"Ja sam se čuo sa Vujadinom Savićem i ispričali smo se. Vujadin je isto veliki sportista i rekao je da je možda malo preterao, ili da mu je možda malo drugačije preneseno šta su igrači Partizana rekli".

Mirković je naglasio da je derbi nešto što će trajati "za vjek vjekova", a da su svi njegovi akteri prolazni, mada je adrenalin nešto što sa derbijem ide ruku pod ruku i nikada neće moći da se isključi.

"Derbi je velika utakmica. Takve stvari su se dešavale i pre nas, dešavaće se i posle. Ali mislim da svi treba da obratimo pažnju - tu mislim i na sebe - kako se ponašamo u najavi utakmice, u nekim situacijama na samoj utakmici i posle nje".

Osvrnuvši se na igru i rezultat, drugi remi 1:1 otkako je on na klupi crno-belih, rekao je da ne može da bude sasvim zadovoljan, ali ni nezadovoljan.

"Ako u obe utakmice vodite, pa to vođstvo izgubite, ne bi trebalo da budete zadovoljni. Ali kad pogledamo kako su momci odigrali prvi i drugi derbi, mislim da ne mogu da budem nezadovoljan - njihovim odnosom, željom, stvarima koje su sproveli na terenu. Naravno, uvek može bolje, pa neka iza ovih mojih reči ostane mali zarez".

Povezano

Sve vesti