VIDEO: Lebrone, hajde igraj malo odbranu

Autor:

Saigrači bukvalno guraju najboljeg košarkaša Lejkersa da se pokrene u defanzivi.

4
A- A A+
Lebron Džejms, Lebron Dzejms, Džejms Foto: Tanjug/AP/Marcio Jose Sanchez

Lebron Džejms je najdominatniji igrač današnjice i jedan od najboljih na svetu. Za mnoge i najbolji.

Međutim, ova sezona ne ide ni njemu ni Lejkersima kako su hteli prošlog leta, kada su se okupili na novom početku slavne franšize.

Dok se bliži plej-of, sve je jasnije da "Kralj" i saigrači neće igrati u doigravanju, a na tom putu su prošle noći pretrpeli jedan od verovatno najvažnijih udaraca - u meču protiv Klipersa.

I tokom tog duela mnogi su bar u jednom trenutku videli ono što je nekoliko puta bilo očigledno prethodnih nedelja - Džejms niti ima fokus, niti ima volju da posvećeno igra odbranu.

Štaviše, saigrač Kajl Kuzma u poslednjoj četvrtini ga je bukvalno gurnuo na protivničkog igrača, da bi ga pokrenuo i bar otežao pokušaj šuteru, Danilu Galinariju.

Scenu na koju nismo navikli od "Kralja" pogledajte od 10. sekunde.

Izvor: YouTube/House of Highlights

Nekadašnji NBA košarkaš Čonsi Bilaps, osvajač titule sa Detroitom 2004, sada je komentator na TV mreži "ESPN" i pre nekoliko dana je bez ustezanja govorio o Lebronovoj defanzivi, kao i o igri čitavog tima Lejkersa na svojoj polovini.

"Trud je deo igre koji uvek možeš da kontrolišeš. To ne vidim. Tu mislim na sve - od lidera, 'Kralja', pa do svih. Nema truda, nema komunikacije, a najvažnije je da nema ponosa u toj odbrani", rekao je Bilaps.

Kao primer loše Lebronove odbrane uzima se i njegov nastup protiv Memfisa, krajem februara.

Pogledajte:

Izvor: YouTube/House of Highlights

Povezano

Sve vesti