"Rasta nije kriv" - oglasio se Loka!

Autor:

Slobodan Nešović Loka oglasio se nakon što je Prvi osnovni sud oslobodio optužbi Stefana Đurića Rastu

"Rasta nije kriv" - oglasio se Loka! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Stefan Đurić Rasta  oslobođen je optužbi u Prvom osnovnom sudu da je napao i pretukao Slobodana Nešovića Loku, vlasnika izdavačke kuće "Maskom". Povodom ove odluke oglasio se sam Loka pa zatražio od Tužilaštva da se proces nastavi, i pokazao rešenost da se nad pevačem dokaže krivica.

OBRT: Rasta tuži Loku?

Loka se poziva na to da presuda o oslobađanju Raste od optužbi nije pravosnažna odnosno konačna. On je preko svoje izdavačke kuće naveo da je šokiran oslobađajućom presudom, pa naglasio da i dalje veruje u pravosudni sistem države.

"Zaposleni javnosti žele da saopšte da su šokirani oslobađajućom presudom koju je Prvi osnovni sud dana 4. marta 2019. godine doneo u slučaju napada Stefana Đurića Raste i još četiri lica na osnivača i vlasnika agencije, Slobodana Nešovića Loku, koji se dogodio 18. aprila 2017. godine.

Presuda Prvog osnovnog suda nije pravnosnažna, odnosno konačna. Postupak protiv Stefana Đurića Raste vodila je država, preko svog ovlašćenog organa, tj. tužilaštva, a ne Slobodan Nešović Loka ili bilo koje drugo privatno lice.

Imajući to u vidu, ubeđeni smo da će tužilaštvo, koje je imalo dovoljno sluha, kao i materijalnih dokaza i svedočanstava prisutnih, da ovaj postupak pokrene, nastaviti proces i pokazati čvrst stav i rešenost u dokazivanju krivice Stefana Đurića Raste. I pored kardinalne greške i šokantne odluke Prvog osnovnog suda, mi i dalje verujemo u pravosudni sistem i očekujemo da će je naredna, viša sudska instanca preinačiti, te da će pravda biti zadovoljena", navodi se u saopštenju kompanije koja je u Lokinom vlasništvu.

Povezano

Sve vesti