MONDO/Tanjug

Od Horgoša do Malog Iđoša samo jednom trakom autoputa

Autor:

Zbog modernizacije autoputa Beograd – Niš, danas će u periodu od 7 do 19 časova povremeno biti zatvorena naplatna stanica "Aleksinac"

2
A- A A+

autoput, put, drum, saobraćaj, vožnja, putevi Foto: MONDO/Predrag Vujić

Dolazak lepšeg vremena i porast dnevnih temperatura pored dobrih uslova za vožnju donosi i više biciklista i motociklista u saobraćaju, zato će dolaskom lepog vremena kada se vozači prilagođavaju jedni na druge biti potrebno više pažnje i međusobne tolerancije, saopštio je AMSS.

Vozači dvotočkaša moraju biti jasno vidljivi i obratiti pažnju na automobile kada im se nalaze u "mrtvom uglu", jer u tim situacijama najčešće dolazi do bočnih sudara.

(Fatalna) privlačnost motocikala

Sem slabe sumaglice, koja može biti prisutna na putevima pored reka, kanala, jezera i u kotlinama, vozače očekuju dobri uslovi za vožnju, suvi kolovozi, dobra prohodnost puteva i van naseljenih mesta umeren broj vozila.

Najgušća magla je u okolini Sokobanje, gde je vidljivost od 50 do 70 metara.

Odrona najviše ima na Đerdapskoj magistrali.

Do 7. aprila će se vršiti ispitivanje autoputa od Horgoša do Malog Iđoša u smeru ka Novom Sadu. Zbog toga će se saobraćaj odvijati jednom saobraćajnom trakom. Tokom noći ili u uslovima slabije vidljivosti, saobraćaj će biti uobičajen.

I dalje se radi na oštećenim spojnicama na petlji Kovilovo, koja se nalazi na Zrenjaninskom putu. U prvoj fazi ulivna traka na petlji za vozila koja se kreću Zrenjaninskim putem iz pravca Beograda, a žele da nastave ka Zemunu preko Pupinovog mosta. Ovi vozači treba da se odvoje pre petlje Kovilovo ka Pančevačkom putu, a zatim se kod sportskog centra "Kovilovo" ponovo vraćaju na Zrenjaninski put kako bi nastavili ka Zemunu i Batajnici.

Zbog modernizacije autoputa Beograd – Niš, danas će u periodu od 7 do 19 časova povremeno biti zatvorena naplatna stanica "Aleksinac". Alternativna petlja je "Aleksinački rudnici", na kojoj će se radovi odvijati sutra.

Na naplatnim stanicama, kao ni na našim putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila zadržavaju se na Batrovcima na izlazu 360 minuta, na Horgošu 240, Kelebiji 180, a na Bogojevu, Bačkoj Palanci, Šidu i Gradini po 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti