"Folksvagen u Srbiji? To bi bilo odlično"

Autor:

U Srbiji radi oko 400 nemačkih kompanija, koje zapošljavaju oko 50 hiljada radnika

8
A- A A+
folksvagen pasat 2019 Foto: promo/Volkswagen AG

Nemačke kompanije koje posluju u Srbiji su zadovoljne i ovde zapošljavaju oko 50.000 radnika, a dolazak kompanije Folksvagen bi bila zaista dobra vest, izjavio je u intervjuu za "Kurir" ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

"Čuli smo te vesti, ali nemamo potvrdu. To zavisi od Folksvagena, koji bi trebalo da potvrdi ovo. Čuli smo iz različitih medija. Iz moje perspektive to će biti odlična vest ako se potvrdi. Oko 400 nemačkih kompanija je već ovde. Postoji pozitivan trend, a broj radnih mesta koja ostvaruju nemačke kompanije je oko 50.000. Taj broj je impresivan i mislim da je raspoložejne među nemačkim investitorima veoma dobro. Optimistično, uvek je moguće poboljšati stvari", rekao je Šib.

Informacije o dolasku Folksvagena u ovaj deo Evrope je najavio sam proizvođač, a onda su pre nekoliko dana Novosti potvrdile da će najveći svetski proizvođač vozila graditi novu fabriku u Srbiji. Ona bi trebala da bude završena do 2023.

Reč je o investiciji od 1,4 milijarde evra, gde će biti zaposleno oko 5.000 radnika plus 650 inženjera, a sve to na površini od 400.000 kvadratnih metara. Proizvodiće se oko 300.000 automobila godišnje – ukupno pet modela Folksvagena, Škode i Seata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti