mondo.rs,Beta,Tanjug

Dragoljubu Simonoviću ukinut pritvor!

Autor:

Predsedniku Opštine Grocka i visokom funkcioneru SNS Dragoljubu Simonoviću koji je uhapšen zbog sumnje da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića danas je ukinut pritvor.

21
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

On će u toku prepodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode.

Pritvor mu je ukinut pošto su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor određen, odnosno ispitani su svi predloženi svedoci u istrazi.

Tanjugu je u Drugom osnovnom sudu rečeno da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim se ukida pritvor Simonoviću.

Tužilaštvo se prethodno protivilo ukidanju pritvora smatrajući da postoji bojazan da će ponoviti krivično delo, ali sud to nije uvažio.

"Politika" piše da je u sredu saslušan poslednji svedok u tom predmetu, pa nema razloga za dalje zadržavanje Simonovića u pritvoru.

Simonović je uhapšen 25. januara, a kada je tužilaštvo posle 30 dana zatražilo produžavanje pritvora po oba osnova, sud je osnov da bi Simonović ponovio krivično delo odbacio.

Kuća Jovanovića zapaljena je u noći između 11. i 12. decembra, Aleksandar Marinković je priznao da je ubacio Molotovljev koktel u kuću, dok je Bojana Cvetaković Šijacki priznala da je da je učestvovala u tom napadu i osuđena je na šest meseci kućnog pritvora i kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je napadnut i 30. decembra 2018. godine kada su nepoznate osobe razbile staklo na vratima terase i pokušale da uđu u iznajmljen stan na Banovom brdu gde je boravio sa suprugom, ali su se napadači uplašili i pobegli.

Predsedniku Opštine Grocka opet produžen pritvor

Milan Jovanović okrivio je Simonovića da je naložio paljenje negove porodične kuće, a kao razlog je naveo kritičko pisanje o Simonoviću.

Povezano

Sve vesti