Tamara Sekulović

Opasne Dorćolke stižu na male ekrane! (FOTO)

Krimi serija "Pet" počinje na RTS-u 9. marta, evo ko su junakinje ove priče!

8
A- A A+

Pet žena su protagonistkinje ove serije sa kriminalističkim zapletom. Splet okolnosti, drugarice iz detinjstva, posle mnogo godina spoji u centru obračuna kriminalnih klanova. Životi koje su živele pre toga i jesu ih i nisu pripremili za ono sto će im se dešavati.

"Pre njih, sa one strane zakona u nekim ludim godinama iza nas, bili su njihova braća, očevi, momci, muževi ... Ostale su bez njih i kada su poverovale da je to vreme prošlo, dogodilo se nešto posle čega više nisu mogle da biraju. Nisu se za to spremale, ne znaju kako da se ponašaju, ali briga za decu, odanost prijateljstvu iz detinjstva i ženska intuicija od njih će napraviti opasne i nepredvidive protivnike koje niko nije očekivao na kriminalnoj pozornici. Gotovo kao superheroine, one i ako slabije znaju kako da pobede," navodi RTS.

Ovu žensku "bandu" brižnih majki i sestara, odanih ćerki i supruga čine Jelena Đokić (Nina), Hristina Popović (Tili), Marija Karan (Aleksandra), Gala Videnović (Katarina) i Milena Radulović (Sonja).

"Ovo je i ženska serija, ali i muška. Ovde su muškarci ženama podrška, a najčešće u našoj kinematografiji je obrnuto. Kada su me pitali kako to ja pišem i za žene, ja sam govorio da je nama bila interesantna ta muška strana ženske prirode - kad su one hrabre i kad umeju da urade nešto što se muškarci ne usuđuju", rekao je za MONDO reditelj ko-scenarista serije Balša Đogo i dodao:

"Nećete znati šta će se dogoditi do kraja, nećete znati kuda će serija da ode."

Protagonistkinja i jedna od "Pet", glumica Jelena Đokić, tumači lik bogatašice Nine, za koju kaže da joj je bila "daleka" i da je trebalo vremena da se navikne na ulogu u kojoj je neko ko poseduje milione i živi u skupocenoj vili.

"U svakom slučaju, ova serija nosi nešto drugačije. Ja nikad ništa slično nisam odgledala na našoj televiziji, a kamoli učestvovala u nečemu sličnom i to me je privuklo i oduševilo. Ovo jeste muška priča, da se ne lažemo, ali je igraju ženski likovi što je već vrlo zanimljivo. Nema veze sa nekim stereotipom ženske serije", istakla je ona za naš portal i dodala:

"Pojavilo se dosta serije tog krimi drama triler žanra. To jeste negde ta priča ulice, s puno oružja i agresivnosti, ali ovde nekako ne samo da su žene akteri toga, nego ipak imaju misiju da sprovedu krajnje dobro i plemenito delo - i uspevaju."

Hristina Popović tumači ulogu Natalije (Tile), kako ona kaže, "uličarke" s Dorćola, koja je nije baš najbolja majka, a novac zarađuje na nekonvencionalne načine.

"Mislim da je jako važno da se shvati da nisu samo muške priče zanimljive i interesantne, i da je misao bespolna. Sada pisci mogu da se usude malo da pišu i za žene, mislim da nije to neka toliko velika nauka, kao što su do sada pravili famu od toga. Radnju ove serije nosi pet žena, a naravno tu je i veoma jaka i snažna i dobra muška glumačka ekipa. Super je što se i ova muška strana žena vidi u seriji, ta snažnija strana", rekla je ona i dodala:

"Ovo je jedna veoma urbana serija koja se tiče jedne druge slike Beograda, odnosno, Dorćola, koja je s one strane zakona. Dosta su hrabro obrađene razne teme i mislim da smo sjajno obavili posao."

Milena Radulović igra Sonju, koju isprva vidimo kao nesigurnu devojku, ali vremenom će i ona uz pomoć prijateljica "doći na svoje".

"Mislim da je ovo pre svega jako važno za glumice, jer su one dobile šansu da odigraju jednih važnih i pravih herojskih pet uloga. Što se tiče publike, mislim da je divno, zato što negde žene često zaborave koliko su potrebne jedna drugoj. Mislim da ova serija dokazuje da ako žena ženi pomogne, da će uvek pobediti. Žene su pobednička kombinacija ako su dovoljno pametne da podrže jedna drugu", smatra glumica i ističe da joj je posebno bilo drago što je serija snimama u Beograd, gradu u kojem je odrasla:

"S obzirom na to da je krimi žanr u poslednje vreme dosta popularan kod nas, ovo je serija koja ima tu krimi bazu i bavi se tim miljeom. Snimana je u najvećim delom u centru Beograda, i meni kao nekom ko je odrastao u Beogradu, drago mi je što je prikazan jedan prilično aktuelni momenat koji se događa poslednih pet godina."

Glumica Marija Karan je ponovo na našim malim ekranima, a ovoga puta u ulozi Aleksandre, devojke koja je iz porodice kriminalaca i ima svoju osvetničku misiju koju namerava da ostvari.

"Ova serija pre svega donosi jedan kvalitet, novinu i jednu sjajnu zabavu. Mi živimo u jednom dosta patrijarhalnom sistemu, pa mi je drago da su žene tu da dobijaju svoj prostor", rekla nam je ona.

Podršku glavnim junakinjama čine Jovan Lole Savić, Nebojša Dugalić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Žarko Laušević, Viktor Savić, Miodrag Dragičević, Nikola Kojo, Marko Gizdavić i Vuk Đukelić. Igraju još Svetozar Cvetković, Marko Nikolić, Radovan Vujović, Igor Benčina, Nebojša Glogovac, Gorica Popović, Cvijeta Mesić, Rada Đuričin, Ivana Popović, Nikola Ristanovski, Slavko Labović, Boris Pingović, Nebojša Kundačina, Dragana Varagić, Slobodan Ćustić, Maja Šuša, Nenad Stojmenović, Nina Janković ...

Serija ima 11 epizoda i prikazivaće se od 9. marta, svake subote, na prvom programu RTS-u od 20 časova, a biće dostupna i korisnicima Telekom Srbija putem MTS TV servisa koji će imati mogućnost da prate seriju na SuperStar TV kanalu nedeljom u 22 časa i sredom u 21 čas.

Povezano

Sve vesti