Tanjug

JAVNO: Senatorku SAD silovao nadređeni oficir (VIDEO)

Autor:

Američka senatorka Marta Meksali, prva žena koja je u sklopu američkih vazdušnih snaga učestvovala u borbi, izjavila je da ju je silovao nadređeni oficir u vreme kada je bila u vojnoj službi.

12
A- A A+
marta meksali,senat,silovanje Foto: AP Photo/Matt York

Meksali je jedna od žrtava koje svedoče u sudskom procesu o seksualnim skandalima u američkoj vojsci, a tokom ročišta održanog u sredu kazala da ju je silovao oficir u američkim vazdušnim snagama, prenose svetski mediji.

Republikanska senatorka je tokom svedočenja izjavila da slučaj nije odmah prijavila jer je bila posramljena i zbunjena.

"Odlepio" pred kamerama, pa vraćen u zatvor! (VIDEO)

"Krivim sebe. Bila sam posramljena i zbunjena i mislila sam da sam snažna, a ostala sam bespomoćna", kazala je Meksali, koja je optužila nadređene oficire za zloupotrebu položaja na različite načine.

Izvor: Youtube/Guardian News

Tokom svedočenja senatorka je koristila termin "počinitelji", ali nije otkrila detalje o slučaju silovanja. Pred odborom Senata je rekla i da je bila zgrožena načinom na koji su se kasnije odnosili prema njenom slučaju.

Sportistkinje u Južnoj Koreji godinama silovane?

Ona je tokom dve decenije bila pukovnik američkih vazdušnih snaga i učestvovala u misijama u Saudijskoj Arabiji i Avganistanu.

Meksali nije prva senatorka koja je ove godine otkrila da je bila žrtva silovanja. I senatorka Džoni Senst je u januaru otkrila da je silovana tokom pohadanja koledža, kao i to da ju je zlostavljao bivši muž.

Priznanja su usledila kao rezultat američke kampanje "MeToo", koja za cilj ima da ohrabri žrtve da otkriju svoja teška iskustva.

Povezano

Sve vesti