KSS: Selektori mlađih reprezentacija su…

Autor:

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije imenovao je trenere mlađih muških reprezentativnih selekcija, koje će se ovog leta boriti za medalje na evropskim i svetskim prvenstvima

1
A- A A+
koš, košarkaška lopta Foto: MN Press

Osim seniorskog tima Srbije, koji će nastupati na Svetskom prvenstvu u Kini, ovog leta i mlađe košarkaške selekcije igraće na velikim takmičenjima.

Košarkaški savez Srbije imenovao je selektore koji će ih predvoditi.

Na predlog potpredsednika KSS za mušku košarku Igora Rakočevića, selektor kadetske U-16 reprezentacije, koja će od 9. do 17. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu u Udinama, biće Saša Nikitović.

Juniorsku selekciju, sastavljenu od igrača do 18 godina vodiće Slobodan Klipa i ona će od 27. jula do 4. avgusta igrati na Evropskom prvenstvu u Volosu, u Grčkoj.

Reprezentaciju za igrače do 19 godina na Svetskom prvenstvu, koje će se 29. juna do 7. jula održati na Kritu, predvodiće Aleksandar Bućan, dok će selektor mlade reprezentacije (U-20) biti Oliver Popović.

Mlada selekcija nastupaće ovog leta na EP u Tel Avivu, od 13. do 21. jula.

Selektor univerzitetske ekipe biće Miodrag Rajković. Ta selekcija će nastupati na Univerzitetskim igrama u Napulju, od 3. do 14. jula.

Povezano

Sve vesti