Vozači, obratite pažnju na radove i odrone

Autor:

Na tim deonicama je potrebno usporiti i obavezno poštovati privremenu signalizaciju

0
A- A A+

put putevi stena odron Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja, dok se, shodno kraju radne nedelje, veći broj vozila može očekivati već u prvim popodnevnim časovima, najviše na putnim pravcima koji vode ka turističkim centrima i vikend naseljima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Odroni su česti i mogu uticati na bezbednost saobraćaja, a nekada mogu prouzrokovati njegov prekid. Najviše ih duž Đerdapske magistrale, gde se savetuje opreznija vožnja.

Danas se otvara petlja "Pirot – zapad" na autoputu Niš – Dimitrovgrad (E80), čime će biti omogućen ulaz u grad preko industrijske zone. Puštanjem u saobraćaj ovog dela autoputa, zatvaraju se privremene saobraćajnice, a veza ovog mesta sa autoputem je preko petlji "Pirot – istok" i "Pirot – zapad".

Podsećamo da se i dalje ispituje autoput od Horgoša do Malog Iđoša, a radovi se izvode samo u uslovima dobre vidljivosti. Saobraćaj se odvija samo jednom trakom.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji nema dužih zadržavanja, dok na teretnim terminalima vozila na izlasku iz zemlje na Horgošu čekaju 360 minuta, a na Kelebiji 120 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti