mondo.rs

Čistka u Romi: Otpušten i Monći, vreme je za Totija?

Autor:

U dva dana otkaze su dobili i trener i sportski direktor Rome, koji neće previše patiti, jer ga čeka Arsenal.

Čistka u Romi: Otpušten i Monći, vreme je za Totija? Foto: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

I trener i sportski direktor!

Dan nakon što je otkaz u Romi dobio Euzebio Di Frančesko, otpušten je Ramon Verdeho poznatiji kao Monći.

Ovaj naširoko hvaljeni operativac iz San Fernanda, koji se proslavio skautingom i pojačanjima dovođenim na "Sančez Pichuan", dobio je otkaz u Rimu posle nepune dve godine!

TRESE SE RIM: POKRADENI SMO!

Posle poraza od Lacija u "derbiju dela kapitale" i eliminacije iz Lige šampiona u Portu, vlasnik "vučice" Džejms Palota odlučio je da isplati Monćiju milion i po evra zagarantovanih zarada do 2021. i oslobodi ga dužnosti što Špancu neće teško pasti, jer ga čeka mesto u Arsenalu.

KLAUDIO, DOBRO DOŠAO OPET

On je kao sveže penzionisani golman preuzeo ulogu sportskog direktora Sevilje sada već davne 2000. godine u trenutku kada je klub na rubu bankrota ispao iz Primere. Do Monćijevog odlaska na "Olimpiko" u aprilu 2017. na "Sančez Pichuan" uneto je 11 trofeja, od čega četiri Lige Evrope, a klub je ostvario i enormne prihode od prodaje igrača.

NAVIJAČI ROME "DOČEKALI" FUDBALERE

Rimski mediji spekulišu da bi Di Frančeskovom nasledniku, odnosno povratniku u klub Klaudiju Ranijeriju, blizak saradnik mogao da postane najveći fudbaler u istoriji Rome, Frančesko Toti.

On je pomalo nevoljno završio karijeru upravo posle razgovora sa Monćijem na proleće 2017, kada je ipak prihvatio ulogu direktora u klubu, a sada bi mogao i da se "spusti" bliže prvom timu i svom nekadašnjem treneru, Ranijeriju.

U međuvremenu, Toti se posvetio učenju i polaganju ispita za UEFA pro licencu.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti