mondo.rs,Tanjug

Upao Jorgovanki Tabaković u sobu, dobio šest meseci

Autor:

Imer Kerkezi (55) sa Kosova osuđen je na šest meseci zatvora za upad u hotelsku sobu guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković.

14
A- A A+
nbs jorgovanka tabaković Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je osuđen iako visoka funkcionerka Srpske napredne stranke nije imala šansu da dođe u sudnicu i suoči se sa njim, pišu podgoričke Vijesti.

Iako je kotorski sud naveo da je ona uredno dobijala pozive da svedoči, Tabaković je, kako je rekla za "Vijesti" dobijala pozive sa zakašnjenjem.

Guvernerku napali zbog kiparskog novca?

"Dobila sam poziv iz kotorskog suda na kojem je stajao datum poziva za dan 'dođite juče' i uklapao se u celinu. Na primer, dopis nosi datum 20. novembar 2014. godine i u njemu se pozivam da pristupim 18. novembra 2014. godine, a stiže u Beograd poštom 30. novembra 2014. godine", kazala je Tabaković.

Kerkezi je optužen da je 18. septembra 2014. godine, u osvit zore upao u sobu hotela "Maestral" u Pržnu u kojoj je boravila guvernerka i ukrao neseser sa njenim lekovima, a Tabaković je ponovila da Kerkezi ne odgovara opisu čoveka koga je videla "u pet sati i pet minuta u polumraku hotelske sobe 1409".

Povezano

Sve vesti