Predstavljamo vam recept za posnu lazanju, punu zdravog "zeleniša". Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.

Sastojci:

300 grama blitve

Tri praziluka

250 grama testenine za lazanje bez jaja

150 grama kačkavalja biljnog porekla

Pola kocke povrtne supe

Bosiljak

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Opranu blitvu obarite pet minuta u ključaloj, posoljenoj vodi, zatim dobro ocedite i isecite. Polovinu kocke rastvorite u 200 mililitara vruće vode.

U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite opran i iseckan praziluk. Posle pet minuta, dodajte mu sitno seckani beli luk, posolite i pobiberite. Umešajte oceđenu blitvu, i postepeno dodajte supu. Verovatno nećete iskoristiti svih 200 mililitara, mešavina bi trebalo da bude malo ređa, ali ne vodenasta. Narendajte polovinu količine kačkavalja u mešavinu, i dodajte bosiljak.

Na dno posude za pečenje, stavite malo sosa, zatim ređajte red testenine, red sosa, dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh narendajte ostatak kačkavalja i pecite dvadesetak minuta. Poslužite toplo.

Kako vi pripremate lazanju? Recite nam u komentarima!

Kako vi pripremate lazanju? Recite nam u komentarima!