
Predstavljamo vam recept za posnu lazanju, punu zdravog "zeleniša". Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.
Sastojci:
300 grama blitve
Tri praziluka
250 grama testenine za lazanje bez jaja
150 grama kačkavalja biljnog porekla
Pola kocke povrtne supe
Bosiljak
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Opranu blitvu obarite pet minuta u ključaloj, posoljenoj vodi, zatim dobro ocedite i isecite. Polovinu kocke rastvorite u 200 mililitara vruće vode.
U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite opran i iseckan praziluk. Posle pet minuta, dodajte mu sitno seckani beli luk, posolite i pobiberite. Umešajte oceđenu blitvu, i postepeno dodajte supu. Verovatno nećete iskoristiti svih 200 mililitara, mešavina bi trebalo da bude malo ređa, ali ne vodenasta. Narendajte polovinu količine kačkavalja u mešavinu, i dodajte bosiljak.
Na dno posude za pečenje, stavite malo sosa, zatim ređajte red testenine, red sosa, dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh narendajte ostatak kačkavalja i pecite dvadesetak minuta. Poslužite toplo.
Kako vi pripremate lazanju? Recite nam u komentarima!
Kako vi pripremate lazanju? Recite nam u komentarima!