mondo.rs

Kineski proizvođač podiže cene svih telefona

Autor:

Xiaomi: "Ne želimo reputaciju proizvođača telefona jeftinijih od 300 dolara".

26
A- A A+

Sve ono što Xiaomi za prodajnu cenu svojih uređaja nudi stvorilo je veliku bazu fanova ovog brenda pametnih telefona. Izgleda, međutim, da se takvom načinu poslovanja bliži kraj, pa su već počele da kruže glasine o porastu cena Xiaomi pametnih telefona u budućnosti.

To je najavio izvršni direktor i suosnivač kinskog proizvođača Lei Jun u intervjuu za sajt TechNode, a preneo je Tehnopolis. "Želimo da se otarasimo reputacije proizvođača čiji pametni telefoni koštaju manje od 2.000 juana (oko 300 dolara). Želimo da investiramo više i da pravimo bolje proizvode. Naši telefoni bi, u budućnosti, mogli da budu skuplji, ne mnogo, ali svakako skuplji".

Lei Jun je otkrio i da je menadžmentu kompanije rekao da bi aktuelni model Mi 9 mogao da bude poslednji Xiaomi vodeći smartfon tj. flegšip uređaj ponuđen po ceni nižoj od 3.000 juana (oko 446 dolara). Xiaomi je, inače, već izdvojio Redmi kao sestrinski, odnosno “B“ brend, pod kojim će se proizvoditi i prodavati uređaji pristupačnijih cena.

Mi linja pametnih telefona već je krenula u pravcu više klase, kako sa kvalitativne, tako i sa cenovne tačke gledišta, podseća Giz China.

MONDO je nedavno pisao o Xiaomi Mi 9 telefonu, kad smo prokomentarisali da je to što Xiaomi radi sa cenama i činjenica da nude toliko toga za takvu cenu - nenormalno! I izgleda da smo bili u pravu.

Šta vi mislite, je li ovo što Xiaomi najavljuje dobro i da li će se korisnici buniti?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Xiaomi

Izvor: Engadget

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti