MONDO/Beta

Podneta krivična prijava protiv ministarke saobraćaja

Autor:

Prijava je podneta i protiv drugih lica koja su učestvovala u "nezakonitoj zapleni vozila" u decembru prošle godine

18
A- A A+
zorana mihajlović cargo Foto: MONDO/Goran Sivački/CarGo

Kompanija CarGo podnela je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović zbog, kako navode, zloupotrebe službenog položaja.

Iz te kompanije tvrde da je Mihajlović u decembru prošle godine van svojih ovlašćenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove u toj upravi i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor da se saradnicima privrednog društva CarGo i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila.

Krivična prijava podneta je i protiv saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i više nepoznatih lica "koja su po nalogu ministarke Mihajlović, 12. decembra od saradnika privrednog društva CarGo Jovana Šarovića nezakonito oduzela putničko vozilo".

U saopštenju je navedeno da je kompanija CarGo, kao dokaz da su sprovedene nezakonite radnje, priložila snimak razgovora na kojem se čuje da komunalni policajci govore da "vozilo oduzimaju po nalogu ministarke saobraćaja i da su u pitanju viši interesi."

Snimak razgovora:

CarGo je kao dokaz podneo i potvrdu o privremenom oduzimanju vozila, rešenje o privremenom oduzimanju i zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

U krivičnoj prijavi je navedeno i da Mihajlović "nije uzela u obzir da su u decembru privredno društvo CarGo i njegovi partneri poslovali po zakonu, jer je ostavljen rok od tri meseca da se oni prilagode novim propisima Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju" koji je donet 29. oktobra 2018.

CarGo je pozvao Više javno tužilaštvo da sasluša osumnjičenu Zoranu Mihajlović i utvrdi koja je njena funkcija u toj nezakonitoj akciji, kao i da sasluša saobraćajnog inspektora Dragana Markovića.

Članovi Udruženja građana CarGo najavili su i da će odgovore na ta pitanja potražiti i na svom drugom protestu ispred Vlade Srbije 15. marta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti