mondo.rs

PROTEST: Skinuli SVE table za ljubičastu zonu

Autor:

Predstavnici centralne beogradske opštine Stari grad, predvođeni Markom Bastaćem, tokom vikenda skinuli SVE table za ljubičarstu zonu parkiranja u znak protesta. Vesić: Bastaću krivična prijava! Bastać: "Table nisu uništene".

41
A- A A+
parking, zona, parkiranje, Foto: Mondo/Goran Sivački

Nezadovoljni zbog uvođenja nove, ljubičaste zone za parkiranje automobila u strogom centru Beograda, predstavnici opštine Stari grad, prevodđeni predsednikom Markom Bastaćem, tokom vikenda su napravili svojevrstan protest - skinuli su SVE table koje označavaju tu zonu parkiranja.

Kritikujući gradsku vlast zbog uvođenja ove parking zone, oni ocenjuju da je to još jedan vid "maltretiranja" stanovnika Starog grada.

Foto: Promo/Opština Stari grad

Skinuvši sve table sa oznakom ljubičasta zona, oni su istakli da "kad nema oznaka onda ne postoji ni obaveza građana da to plaćaju".

"Table, sve sa šrafovima i maticama, istovarili smo ispred gradskih institucija", navodi se u saopštenju i dodaje da je ovo "samo početak demontaže sistema koji zanemaruje interese građana", kao i da će se tražiti načini za "opstrukciju svih odluka gradskog parlamenta", čije sednice, nače, opozicija bojkotuje.

VESIĆ: BASTAĆU KRIVIČNA PRIJAVA

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će protiv Bastaća biti podneta krivična prijava jer je uništio gradsku imovinu.

"Bastać je uništio gradsku imovinu i danas će protiv njega biti podneta krivična prijava. Nadam se da će kao i svaki kriminalac odgovorati po zakonu za uništavanje gradske imovine", rekao je Vesić za Tanjug.

Naveo je da je Bastać ovo uradio da bi sakrio svoj kriminal u sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" gde je ostavio dug za grejanje od 73 miliona dinara, za struju 8,8 miliona i za vodu 6,5 miliona.

Marko Bastać je potom odgovorio Vesiću, koga je nazvao "večitim zamenikom", da mu je trebalo "puna dva dana da utvrdi da su table za parkiranje uklonjene", što je, ocenjuje predsednik opštine Stari grad, "još jedan dokaz da gradske službe ne funkcionišu".

On je negiao tvrdnje Vesića da su table uništene.

"U svom dobro poznatom maniru, večiti zamenik Vesić obmanjuje javnost insinuirajući da sam table zajedno sa saradnicima uništio. Istina je da smo ih uredno, sve sa šrafovima i maticama vratili Skupštini grada", ističe Bastać i poručuje da "dve krivične prijave", kojima mu Vesić preti, "nisu ništa u poređenju sa pet miliona prijava sa kojima će se suočiti zbog svega što se u gradu dešava od kada je on na sebe preuzeo sve nadležnosti, posebno one iz opisa posla gradonačelnika".

Povezano

Sve vesti