mondo.rs,Tanjug

"Čudni zvuci iz aviona pre pada"

Autor:

Etiopski avion koji se srušio u nedelju, kada je život izgubilo svih 157 ljudi u njemu, ostavljao je trag dima za sobom i i pre rušenja su se čuli čudni zvuci, rekli su očevici.

4
A- A A+

Malka Galato, farmer na čiju je zemlju avion pao, rekao je Rojtersu da je video male predmete koji su izgledali kao papir kako ispadaju iz aviona.

Avion je pravio čudnu buku i napravio je iznenadan zaokret pre nego što se srušio, dodao je Galato.

Avion je pokušao da se popne pre nego što je napravio oštar zaokret i srušio se, dodao je drugi svedok, farmer Tamirat Abera. 

Dve crne kutije iz aviona pronašli su istražitelji na mestu nesreće.

Istražitelji su naveli da je jedna crna kutija znatno oštećena i da nisu sigurni kakve će podatke moći da "izvuku" iz nje, preneo je AP, pozivajući se na zvaničnike avio kompanije.

U crnoj kutiji se beleže glasovi i komunikacija pilota iz kokpita aviona.

Izvor: Youtube/Kenya CitizenTV


Crna kutija trebalo bi da ukaže šta je bio mogući uzrok pada putničkog aviona koji se srušio nekoliko minuta nakon poletanja i u kome je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Među poginulim putnicima i Srbin! (FOTO, VIDEO)

Ova teška nesreća podigla je pitanje bezbednosti Boinga 737 MAX 8, novog modela poznate kompanije, budući da se isti model aviona srušio u oktobru u Indioneziji.

Jezive scene sa mesta nesreće (VIDEO)


Aviokompanija Etiopijan erlajns prizemljila je sve aviona Boing 737 Max 8 iz bezbednosnih razloga, nakon jučerašnje nesreće.

Srušio se boing 737 max, 157 mrtvih! (VIDEO, FOTO)


Iako još nije utvrđen uzrok pada aviona, aviokompanija odlučila je da prizemlji preostala četiri aviona Boing 737 do daljnjeg kao "dodatnu meru predostrožnosti", prenela je agencija AP.

Etiopijan erlajns koristi pet tih modela aviona i čeka na isporuku još 25.

Povezano

Sve vesti