MONDO/Tanjug

Besplatni pregledi na Prolećnom festivalu zdravlja

Autor:

Pod sloganom "Misli ranije, biraj zdravije", 27. i 28.marta, u Domu Vojske Srbije u Beogradu biće održan 19. Prolećni festival zdravlja.

Besplatni pregledi na Prolećnom festivalu zdravlja Foto: Guliver/Getty Images/DragonImages

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. 

Vrata Doma Vojske Srbije biće otvorena od 10 do 20 sati, a građani će biti u prilici da se posavetuju sa stručnjacima, provere zdravstveni status, izmere pritisak, šećer u krvi, visinu i težinu, provere dioptriju i očni pritisak, obave ultrazvučni pregled, urade testiranja da li su u riziku da obole od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti.

Zdravstveni radnici i ovoga puta će moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence, a tu su i tribine za đake, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane. 

Posetioci će biti u prilici da degustiraju zdrave proizvode i napitke, saopštili su organizatori.

"Ljudi će moći da pogledaju na bini različite časove vežbanja i plesova, tribine, savetovanje o lepoti i nezi lica i tela, a biće održane i promocije knjiga. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima", istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala. 

Za mališane će biti organizovan "Dečji kutak" i "Bolnica za medvediće", gde deca mogu da donesu omiljene igračke na "preglede", da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od "belih mantila". 

Specijalni gost festivala biće dr Milan Milenković, ginekolog iz Univerzitetske bolnice Karolinska u Švedskoj, koji je učestvovao u prvoj transplantaciji materice na svetu, a glavni promoter je dr Nada Macura.

Povezano

Sve vesti