HOROSKOP

Zašto su Ribe najbolji znak

Ribe su poslednji znak u Zodijaku, ali to ne znači da su manje vredne od drugih znakova, naprotiv! Evo nekoliko razloga zašto su Ribe najbolji znak..

Zašto su Ribe najbolji znak Foto: Guliver/Getty Images/Dzhulbee

Osobe rođene u znaku Riba uvek razumeju druge ljude, tu su za svakog da pomognu, nikad ne ostavljaju prijatelje na cedilu. One se toliko posvete drugima da se uvek stave "u tuđe cipele". To nije svojstveno svakome, ali njima nije teško. Kao vodeni znak, osećajne su, bitno im je kako se ko oseća u njihovom prisustvu i sve će uraditi da sve bude kako treba. Uvek su rame za plakanje.

Ako Vam treba neko ko je bez predrasuda, obratite se Ribama. One su najosećajnije osobe na planeti. Nikad ne osuđuju druge, nego se trude da razumeju sve i da prihvate svakoga. Nije bitno da li imate problem sa kilogramima, sa izgledom, kakva je vaša prošlost, Ribe će Vam biti oslonac i podrška. One su poznate i kao najtolerantniji znak.

One su dvojni znak, pa se u njima uvek bori duhovno i materijalno. Umetnost im je bitna u životu, makar da im bude kao neki hobi. Neptun i Jupiter su vladari, tako da su one veoma maštovite i imaju želju za napretkom i putovanjima, ali imaju dosta snova koje nekad ne znaju kako da realizuju. Treba im neko da ih motiviše.

Ribe su vredne, u sve ulože sebe sele, daju se maksimalno. Odgovornost im je veoma važna, iako niko ne bi rekao da mogu da urade sve u roku. Izgled vara u ovom slučaju, one su mnogo bolje nego što izgledaju. Ipak, uvek biraju kvalitet, umesto kvantiteta, tako da će sve biti bar perfektno, ako ne na vreme. 

Njihovo veliko srce, otvorena priroda, ljubav prema životu i svetu je ono što se odmah primeti. Nikad stroge, uvek sa dozom tolerancije i uviđajnosti, one su tu da posavetuju, da podrže i da vole bliske ljude. Imaju neverovatno velikodušnu prirodu, veliki su humanitarci.

Poznate Ribe

Ivan Lendl, Mikelanđelo Buonaroti, Albert Ajnštajn, Jurij Gagarin, Rijana, Džordž Kluni, Sindi Kraford, Dru Barimor, Havijer Bardem, Elizabet Tejlor, Gvinet Paltrou, Čak Noris, Eva Longorija, Brus Vilis, Danijel Kreg, Ričard Barton, Žilijet Binoš...

Osobe rođene u znaku Riba biraju za prijatelje ljude koji više cene duhovno, a ne materijalno. Ne mogu se vezati za ljude koji koriste druge, koji nisu fini prema drugima, nego sve gledaju i onda razmisle da li im takva osoba stvarno treba. Ne vole puno ljudi oko sebe, smatraju da je čak bolje i da imaju jednog prijatelja, ali bar da mogu da kažu sve svoje tajne. To je bitno, poverenje je za njih sve.

Lako se prilagođavaju svakoj situaciji, osobi jer su one vodeni promenljivi znak koji zna da je tajna uspeha i u tome. Zato bi trebalo nekad da razmisle kada ne treba to raditi i po koju cenu se to radi. Moraju da nauče da više cene sebe i sve što rade za druge ljude, da ne moraju samo da daju, mogu i da dobiju - i pažnju i ljubav i pomoć.

Verovatno ste čuli za izreku "čuti kao riba" - ova izreka je tačna. Ribe će svašta prećutati, ali će zapamtiti. To što one ništa ne kažu ne znači da im nešto ne smeta, nego da čekaju pravi trenutak da to kažu. Inače, može se desiti da samo odu, bez reči. Pazite šta radite ako ste partner ili prijatelj ovoj osobi, jer ima i ona svoju granicu tolerancije.

Ako poznajete nekoga ko je rođen u znaku Riba, pošaljite mu ovaj tekst!

Više o rođenima u znaku Ribe možete saznati OVDE.

Za još saveta u vezi sa astrologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte, uporednog horoskopa... posetite sajt Astrolog Jovana Vilimonović.

Tagovi: