Tanjug

Tužilaštvo traži 154 godine zatvora za Delibašića

Autor:

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Miloša Delibašića osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu zbog organizovanja kriminalne grupe i podstrekavanja njenih pripadnika na ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića

6
A- A A+

bojović nikola Foto: MONDO/Jelena Stokić

Za podstrekivanje na ubistvo tužilaštvo je sudu predložilo za Delibašića kaznu od 30 godina zatvora, a za zločinačko udruživanje još 12 godina zatvora , s obzirom da ga smatra jednim od organizatora kriminalne grupe uz pokojnog Slobodana Šaranovića.

Za Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića, koji su u bekstvu, tužilaštvo je predložilo da budu osuđeni na po 30 godina zatvora za ubistvo i po četiri za zločinačko udruzivanje.

Za Sašu Cvetanovića kao direktnog izvršioca ubistva Nikole Bojovića tužilaštvo je tražilo 30 godina zatvora, a za Gorana Bojovića koji je promenio prezime u Maletić četiri godine zatvora zbog zločinačkog udruživanja.

Miloš Vojnović je ranije prema sporazumu o svedočenju sa tužilastvom, priznao da je on ubio Vidakovića.

Prema tom sporazumu biće osuđen na 10 i po godina zatvora.

Nakon završne reči tužioca, završna izlaganja su počeli advokati odbrane i nastaviće ih sutra.
Nakon što svi izlože završne reči, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Prvu prvostepenu presudu ukinuo je početkom decembra prošle godine Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Delibašić je ukinutom presudom bio oslobođen optužbi za organizovanje kriminalne grupe (sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem) i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića, koje je, prema sopstvenom priznanju, izvršio optuženi Miloš Vojnović.

Pančevac ubijen u sačekuši u Budvi

Bojanić je takođe prvom presudom bio oslobođen optužbi da je bio pripadnik ove organizovane kriminalne grupe, a svi ostali optuženi bili su osuđeni na višedecenijske kazne zatvora zbog ubistava na koja su ih, prema optužnici su ih podstrekavali Delibašić i Šaranović.

Rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. jula u Budvi iste godine.

Ubijen brat Luke Bojovića u centru Beograda

Povezano

Sve vesti