Bajaga o ONOM koncertu u Hrvatskoj (FOTO)

Autor:

... prvom koji je u tri i po decenije decenije dugoj karijeri benda OTKAZAN

Bajaga o ONOM koncertu u Hrvatskoj (FOTO) Foto: ATA Images/M.M. Bajaga i Instruktori

Prošle godine bend Bajaga i Instruktori je imao zakazan nastup na Danima piva u Karlovcu. Udruženje veterana, takozvanih "branitelja" se pobunio protiv Bajaginog nastupa i koncert je otkazan. Sećate se da je na njihovo mesto pozvan bend Hladno pivo, ali i odgovor frontmena Mileta Kekina "ne hvala" - "Kada bude svirao Bajaga, sviraćemo i mi".

Premotajmo par meseci i eto Bajage i Instruktora u prepunoj zagrebačkoj areni, na prvom samostalnom koncertu na kojem su promovisali aktuelni studijski album "U sali lom".

Srpsko-hrvatski odgovor na mržnju

Nakon koncerta, Bajaga je hrvatskom portalu Novosti otkrio nekoliko zanimljivosti o pesmama koje spajaju "drugare rasute po celom svetu", ali i prokomentarisao taj otkazani koncert:

Posle raspada Jugoslavije...

Do raspada zemlje mi nismo imali potrebe da sviramo u inostranstvu, ovde smo imali po sto-dvesto koncerata i jedino smo odlazili napolje po opremu i instrumente. Kada su počeli svi ti ratovi, potražnja za turnejama je jako opala, a na domaćoj sceni počeli su da dominiraju tzv. dance i turbofolk. Veliki deo naše publike, ne samo iz Srbije nego i iz čitave bivše Jugoslavije, napustio je ove prostore i tada smo počeli da pravimo koncerte vani. U jednom trenutku, doslovno, češće smo svirali na Novom Zelandu nego u Nišu

"Stvari uvek pokušavam da gledam na pozitivan način i da razmišljam o tome šta može dobro da se uradi. Usput rečeno, ja sam rođen u Hrvatskoj, u Bjelovaru, a majka mi je iz Grubišnog Polja. Danas tamo više nema nikoga od mojih rođaka jer su mnogi otišli, a stariji su umrli, iako sam kao dete tamo odlazio na letnje i zimske praznike i imao puno prijatelja u Grubišnom Polju, Velikim Zdencima i Daruvaru. Neki od njih i sada dolaze na moje koncerte. Gledam da ne preterujem sa tim koncertima, ne samo u Hrvatskoj nego bilo gde. Želim da dođemo negde kada imamo nešto novo da pokažemo. Mislim da četiri godine nismo svirali u Zagrebu. Kada se dogode ovakve stvari kao što je to otkazivanje koncerta, u stvari samo jednog u Hrvatskoj, pokušavam da to iskuliram, jer to zaista nema veze sa realnošću. U 35 godina karijere jedan otkazani koncert i nije tako strašno", rekao je Bajaga portalu.www.portalnovosti.com

Povezano

Sve vesti