mondo.rs,Tanjug

Haos među građanima Karakasa zbog eksplozije (VIDEO)

Autor:

U električnom transformatoru u prestonici Venecuele, Karakasu, je došlo do eksplozije, javlja AP.

5
A- A A+

venecuela Foto: Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos

Svedoci kažu da je nakon eksplozije došlo do požara.

Agencija dodaje da je eksplozija doprinela haosu među građanima Venecuele, koji su ovih dana pogođeni redovnim nestancima struje.

Ogromni prekidi u snabdevanju električnom energijom pogoršali su ekonomsku i političku krizu u Venezueli, gde se vlada i opozicija međusobno optužuju da su odgovorni za slom infrastrukture, prenosi AP.

Lider opozicije Venecuele i samoproglašeni predsenik Huan Gvaido izjavio je da državni inženjeri nisu uspeli da poprave tri od četiri transformera koja su eksplodirala. 

Gvaido je nestanak struje optužuje korupciju u vladi i loše rukovođenje. AP prenosi izjavu šefa sindikata elektroinženjera u Venecueli, Vinstona Kabasa, da su se glavni provodnici hidroelektrane Guri, jedne od ključnih u elektromreži Venecuele, pregrejali. 

KRIZA U VENECUELI: Zašto, kako, ko? FOTO

Uprkos tome što je taj sindikat protiv vlade, Kabas je demantovao da je vlada odgovorna za sabotažu hidroelektrane, već kaže da se radi o problemu na održavanju i odlasku stručnih kadrova. 

"Sistem je ranjiv, krhak i nestabilan", rekao je Kabas za AP.

OTVARA SE GRANICA SA KOLUMBIJOM ZA ĐAKE

Vlasti Venecuele izdale su danas nalog o ponovnom otvaranju granice s Kolumbijom za učenike i studente kojima je potrebno da odu na lekarske kontrole i dobiju lekove, javila je ruska agencija TASS sa lica mesta i dodala da se dozvola odnosi i pratnju učenika.

Haos u Venecueli: Mrtvi i povređeni na granicama! VIDEO


"Granica je danas otvorena za određene grupe pešaka. Više od 2.000 ljudi je već prešlo granicu i ušlo na teritoriju Kolumbije", izjavio je neimenovani portparol Nacionalne garde Venecuele.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naložio ranije zatvaranje granice s Kolumbijom pošto je lider opozicije Huan Gvaido želeo da preko te granice u zemlju uđe američka humanitarna pomoć čemu se Maduro protivio.

Povezano

Sve vesti