mondo.rs,mondo.ba

Ekshumirano telo Davida Dragičevića (FOTO)

Autor:

Telo pokojnog Davida Dragičevića ekshumirano je jutros i biće prevezeno i sahranjeno u blizini Beča, na zahtev roditelja.

Ekshumirano telo Davida Dragičevića (FOTO) Foto: Brankica Spasenić, mondo.ba

Na Novom groblju u Banjaluci danas su ekshumirani posmrtni ostataci 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, čija smrt je nerazjašnjena i zbog koje su više meseci održavani protesti u RS.

Ekshumaciji je prisustvovala Davidova majka Suzana Radanović, članovi grupe "Pravda za Davida", kao i brojni građani Banjaluke.

Ozren Perduv, član te grupe, kazao je da je ovo jedan od najtužnijih dana od početka "ove borbe".

"Tužan dan za porodicu, grad, ali i za celo društvo. Ovo je dan koji nosi snažnu poruku da ovde ni mrtvi nemaju mira", rekao je Perduv.

 On je ocenio da je David "nakon što je ubijen, kriminalizovan i blaćen, a da je isto urađeno i sa njegovim roditeljima, kao i svima koji su stali kao podrška porodici Dragičević".

"Ovo je i velika sramota za državu koja je dozvolila da do ovoga dođe i nije uradila ništa da se istraga pokrene sa mrtve tačke", istakao je Perduv.

On je poručio da "Pravda za Davida" nastavlja borbu, te da iako odlazi Davidovo telo, on ostaje.

"Borbom za pravdu za Davida, borimo se za sve nas", kazao je Perduv.

Ranije je objavljeno da će posmrtni ostaci biti prevezeni u Wiener Neustadt, u blizini Beča, i sahranjeni na groblju “Friedhof der Stadt“.

pravda za davida, ekshumacija, groblje, pzd Foto: Brankica Spasenić, mondo.ba

Upravo u tim danima, tačnije 17. na 18. mart, navršava se tačno godinu dana od Davidovog nestanka. Njegovo beživotno telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod banjalučke tvrđave Kastel.

Incidenti u Banjaluci: Uhapšen Davor Dragičević (VIDEO)

pravda za davida, ekshumacija, groblje, pzd Foto: Brankica Spasenić, mondo.ba

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP Republike Srpske.

"Slučaj Dragičević" ide na sud u Strazbur

Povezano

Sve vesti