Ova čorba je toliko ukusna da bez problema "osvaja" i one koji ne vole bundevu naročito.
Evo sjajnog i jednostavnog recepta kada vam zafali ideja za ručak.
Sastojci:
Bundeva od oko 500 grama
Glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Dve šargarepe
So i biber po ukusu
Ulje
Dva decilitra neutralna pavlake
Malo ruzmarina
Priprema:
Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je na komade i pecite u rerni oko 15 minuta.
U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja pa propržite crni luk, zatim dodajte beli luk i pečene komade bundeve, kao i šargarepu iseckanu na kolutiće. Nalijte vodu tako da "prekrije" sve sastojke i kuvajte oko pola sata.
Kada je bundeva kuvana, dodajte soli i bibera po ukusu, malo ruzmarina, a zatim sipajte neutralnu pavlaku. Sklonite čorbu sa šporeta i sve sastojke umutite štapnim mikserom.
Čorbu poslužite toplu.