mondo.rs

Bata Mirković: Evo zašto odlazim...

Autor:

Zoran Bata Mirković obrazložio razlog podnošenja ostavke na mesto trenera FK Partizan. "Između Partizana i mene nikad neće stajati barijere, ovo je konačna odluka čoveka, koji beskonačno voli Partizan", napisao je između ostalog.

66
A- A A+
Zoran Mirković, Bata Mirković Foto: MN Press

Zoran "Bata" Mirković je ostao dosledan sebi i svojim odlukama.

Nakon poraza od Voždovca (0:1) u prvenstvu Srbije, Mirković je podneo ostavku na mesto trenera Partizana, a danas je novinarima prosledio pisano saopštenje u kojem je obrazložio zašto se odlučio na taj potez.

"Ovim putem želim javno da se obratim i otklonim svaku sumnju i bilo kakvu neizvesnost oko mog daljeg statusa u Partizanu. Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-beli put od odanog igrača, do predanog trenera. Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj… Tako bi bilo lakše Partizanu!".

Mirković se izvinio svima koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji.

"Možda je i mogao, ali ovo je konačna odluka čoveka, koji beskonačno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju. I na kraju, iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvek zajedno, delili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razume. Želim im svu sreću u nastavku karijera. Vreme je da sada zastanem, i zbog Partizana, i zbog sebe. Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere", naglasio je nekadašnji igrač i dojučerašnji trener beogradskog kluba.

Izrazio je žaljenje što njegovim dolaskom nisu rešeni problemi kluba...

"... ali, biću najsrećniji čovek na svetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana... One koju pamtim iz igračkih dana".

Bata Mirković - NENORMALNO NORMALAN Čovek

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.