Preminuo basista Prljavog Kazališta

Autor:

Slavni bend tuguje za Davorinom Vorihom.

Preminuo basista Prljavog Kazališta Foto: ATA Images/Marko Vlaović

Jutros je u Zagrebu u 59. godini nakon teške bolesti preminuo je Dubravko Vorih, legendarni basist Prljavog Kazališta. Vorih je bio jedan od najboljih hrvatskih basista, a s "Prljavcima" je svirao više od deset godina, prenosi "Jutarnji.hr".

Pevač Prljavog Kazališta istakao je kako je s Vorihom prošao puno radosnih trenutaka.

"Sabiramo još emocije, hiljade misli, doživljaja koje smo kao bend proživeli zajedno s našim Dudom Vorihom, ja još posebno jer bili smo dugogodišnji cimeri na turnejama. I to od samog početka kada je stigao u Prljavo Kazalište. Puno smo radosnih trenutaka prošli zajedno, ali i strepnji kada se doznalo za njegove zdravstvene probleme. Jako je sve to tužno, još je sveže, znam da život ide dalje jer mora, ali...", rekao je frontmen benda Mladen Bodalec i dodao je Dubravko dijagnozu prihvatio "pozitivno, izbjegavajući crne misli" i da "nije dao da se njegovo psihičke stanje, raspoloženja odrazi na bend".

"Pozornica mu je bila svetinja. Ovozemaljske probleme ostavljao bi iza sebe kada bi kročio na nju, jer dobro je znao da za ta dva sata svi živimo."

Menadžer i bubnjar legendarnog bedan, Tihomir Fileš, takođe je progovorio o tragediji.

"Znali smo svi što se sprema, uteha je samo da se nije dugo mučio. Tragedija je jer smo izgubili prijatelja, a ne samo člana benda. Profesionalno, kao grupa ostvarili smo zajedno sve što se moglo, u poslu postigli sve. Posle prve operacije, nakon prošlogodišnjeg koncerta Prljavog Kazališta u Kranjčevićevoj, Dudo mi je rekao da je ostvario životnu želju. Silno je želeo stadionski koncert, da ostavimo i taj trag, da nešto ostane iza njega", ispričao je Fileš.

Prljavo Kazalište na Tašu: Pljusak, prosidba, vrisci i rokanje! (FOTO, VIDEO)

Povezano

Sve vesti