mondo.rs

"DELFINI": Zatajio igrač više, pohvale Hrvatima

Autor:

Selektor Savić i njegovi izabranici žale što dobru odbranu u početku utakmice nisu materijalizovali učinkom u fazi napada.

"DELFINI": Zatajio igrač više, pohvale Hrvatima Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije na gostovanju u Sisku nije uspela da izvuče pozitivan rezultat protiv Hrvatske, a ni igra nije bila na željenom nivou, pa je u taboru "delfina" posle utakmice bio prisutan žal, iako u takmičarskom smislu ništa nije izgubljeno.

"U početku smo uspeli da odgovorimo na agresiju Hrvatske, ali to nismo nagradili dobrom realizacijom igrača više. Kraj treće četvrtine i cela četvrta sveli su se na jurnjavu za rezultatom, a tu su oni bili psihički snažniji", ocenio je Dejan Savić.

Hrvatska je pobedom od 12:9 zauzela prvo mesto u grupi Evropa kupa, iz koje su i jedni i drugi ranije obezbedili plasman na završni turnir u Zagrebu, od 5. do 7. aprila.

Za sve učesnike, osim za Srbiju, biće to kvalifikacije za finale Svetske lige u Beogradu.

Kapiten Filip Filipović pohvalio je domaćina, u svetlu trzavica kroz koje vaterpolo u regionu prolazi nakon napada na igrače Crvene zvezde prošlog meseca u Splitu.

"Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Kada igraju ovakve ekipe, uvek su oštri dueli i velika borba. Oni su bili bolji, smireniji i zasluženo su pobedili. Organizacija vrhunska, vidimo se u Zagrebu".

Filipović se osvrnuo na potpuno odsustvo vremena za pripremu utakmice, pošto su se "delfini" u Sisku okupili 24 sata pre meča i odradili zajedno dva lakša treninga.

"Nije lako igrati ovakve utakmice, posebno kada direktno iz klupskih obaveza dođeš u reprezentaciju".

Još jedan veteran u nacionalnom timu, Andrija Prlainović, smatra da je uprkos porazu "bilo i dobrih stvari" u igri Srbije.

"Dobra odbrana u početku nije nagrađena vođstvom, jer nam nije išao igrač više, a kada smo ušli u zaostatak nismo uspeli da se vratimo. Nije bilo lako ni nama ni njima. Umor je tu, ali tako je kako je".

Novo okupljanje "delfina" uslediće, dakle, za manje od mesec dana, ali ono pravo za ovu godinu počeće tek u junu, kada kroz završnicu Svetske lige budu pokušali da izbore olimpijsku "vizu".

Povezano

Sve vesti