Micubiši više ne razmišlja o legendarnim EVO modelima

Autor:

Japanski brend će se fokusirati samo na SUV modele.

Micubiši više ne razmišlja o legendarnim EVO modelima Foto: promo/Mitsubishi Motors

Kada se pogleda unazad, Micubiši je jedan od onih automobilskih brendova koji su dugo vezivani za vrhunske sportske mašine. Pored čak deset generacija "lansera evolution", tu su bili i "eklips", "3000GT" i "galant VR4".

Setimo se "lansera" u Evolution izdanju:

S druge strane, tu je čuveni terenac "pajero", koji se proizvodi od 1982. godine.

Direktor britanske kancelarije Micubišija Rob Lindli je rekao da će brend u narednom periodu postupati racionalno.

"Micubišijev fokus je trenutno na SUV i krosover modelima, na pogonu na sva četiri točka, a razvijaćemo motore koji idu na alternativna goriva", rekao je Lindli u razgovoru za portal Car Throttle.

"Micubiši je u prošlosti različito pozicionirao brend. Imali smo i porodični 'spejsstar', kao i brojne sportske modele."

Ali sada ako treba da se fokusiraju na jedan segment vozila, onda su to SUV modeli.

"Micubiši sa prodajom od 1,2 miliona vozila godišnje nije veliki proizvođač. I zato ne možeš biti u različitim segmentima, jer to nije ekonomski održivo", objasnio je Lindli poziciju japanskog proizvođača koji je deo Reno Nisan alijanse.

Nažalost svih ljubitelja sportskih modela, Micubiši nije jedini koji se fokusirao na SUV modele. Ford je najavio da će u Americi jedini ne-SUV model biti "mustang", a i mnogi drugi proizvođači se okreću krosoverima.

"Ne znam koliko danas ima kupaca koji su zainteresovani za sportske modele. Mislim da taj segment automobilskog tržišta danas nije velik", rekao je Lindli.

Ako ne računamo luksuzne brendove, kao i sportske verzije hečbeka, jedino je Tojota nedavno izbacila, odnosno obnovila svoj sportski model "supra". Ali i to nije urađeno samostalno već je reč o uskoj saradnji sa BMW-om.

"Micubiši engelberg turer"

Mitsubishi Engelberg Tourer Foto: promo/Mitsubishi Motors

U Ženevi je Micubiši predstavio koncept "engelberg turer" nazvan po istoimenom švajcarskom skijaškom centru. Reč je o velikom SUV modelu sa hibridnim motorom i pogonom na sva četiri točka.

Na struju će moći da pređe 70 kilometara, a sa punim barterijama i rezervoarom 700 km. Iako je jasno da ovakav model neće stići u proizvodnju, jasan je pokazatelj Micubišijevog pravca.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti