Kraljevi sevdaha vas zovu na koncert! (VIDEO)

Autor:

Mostar Sevdah Reunion ponovo u Beogradu15. marta u prostoru Dorćol Platz-a.

Kraljevi sevdaha vas zovu na koncert! (VIDEO) Foto: Promo/Mostar Sevdah Reunion

Sastav Mostar Sevdah Reunion već punih 20 godina širom sveta izvodi sevdah i sevdalinke, a u Beogradu će održati svoj koncert na Dorćol Platzu 15. marta.

Iza njih je deset studijskih albuma, tri dokumentarna filma o njima, na stotine održanih koncerata na gotovo svim kontinentima i čitav niz nagrada i priznanja za muziku koju izvode.

Na pitanje šta beogradska publika može da očekuje ovaj put, osnivač benda Dragi Šestić je izjavio:

"Promovisaćemo naš najnoviji album koji smo uradili sa Sretom "The Balkan Autumn" i koji je bio tri meseca u TOP 20 evropske top liste za World music. Takođe, napravićemo i neki presek svega onoga što smo radili u protekle dve decenije. U svakom slučaju, izuzetno nam je drago da ponovo dolazimo u Beograd i jako smo sretni sto ćemo provesti jedno divno veče sa Beograđanima".

Izvor: YouTube/Maja Cvetković

Ubrzo nakon što su osnovali Mostar Sevdah reunion njihova muzika je dospela do Pitera Gebrijea i Brajana Ena.

"Brajan Eno se pojavio u pravom momentu - baš kad smo uradili prve demo snimke. Rekao je da je to što radimo izuzetno originalno i da samo treba da nastavimo kako smo počeli. Jednosatni razgovor s njim je i meni okrenuo život- shvatio sam filozofiju producenta i muzike i celog umetničkog izražaja za kojim se traga dok se nesto kreira. Sa Gbrijelom smo se videli na WOMAD festivalu 2005 u bekstejdžu. Rekao nam je da je čuo za nas i da mu je drago sto smo se sreli (inače, njemu su prvo došli naši demo snimci 1998.)", rekao je Dragi Šestić

Ulaznice za ovaj događaj mogu se naći u ograničenom broju po pretporodajnoj ceni od 1.100 dinara na prodajnim mestima GIGS TIXa, kao i na blagajni Dorćol Platza.

Koncert je najavljen za 21h.

Povezano

Sve vesti