OSUĐEN: Priznao da je napao Kseniju Radovanović

Autor:

Beogradska policija uhapsila je P.V. (42) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. On je priznao krivicu.

42
A- A A+
ne davimo beograd, protest, beograd na vodi, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

P.V. je osuđen pošto je priznao da je napao aktivistkinju Inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović.

On je na saslušanju sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je potvrdio Prvi osnovni sud.

Portparolka Prvog osnovnog tužilaštva Aleksandra Đenadić rekla je agenciji Beta da je P.V. izrečena i mera bezbednosti zabrane prilaska Radovanovićevoj na udaljenost manju od 100 metara. Pošto je u pitanju uslovna osuda, on je pušten na slobodu.

Ukoliko u roku od tri godine počini novo krivično delo biće poslat na izvršenje kazne od osam meseci zatvora.

P.V. je uhapšen zbog sumnje da je noći između 8. i 9. marta ove godine u Kulturnom centru Grad vređao, a potom i fizički napao aktivistkinju Inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović.

Optužen je za nasilničko ponašanje.

"Ne davimo Beograd": Napadnuta aktivistkinja

Radovanović je nakon incidenta objavila da je napadač bio u društvu lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

Trifunović je, međutim, rekao da ne zna ko je osoba koja je napala Kseniju Radovanović."Ko je osoba koja je učestvovala u incidentu, ja zaista nemam pojma. Ni ko je, ni kako se zove", rekao je ranije Trifunović agenciji Beta.

Povezano

Sve vesti