• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan novi CarGo protest (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

Protest pod imenom "Budućnost Srbije – Borba protiv mafije", u protestu učestvovalo nekoliko stotina vozila. Organizatori kažu "protesti svakog drugog petka dok se ne postigne dijalog za zvaničnicima Vlade".

Kompanija CarGo Tehnologies i novoosnovano udruženje gradana "CarGo" je održalo, drugi po redu, protest jer im je "onemogucen normalan rad".

Oni su se okupili u Bulevaru Zorana Ðindica i kod "Štark arene". Oko 14 casova vozila su krenula ka zgradi Vlade Srbije gde su se celnici CarGo obratili okupljenima.

Protestna vožnja se kretala sledecom trasom: "Štark arena" - Ulica Španskih boraca - Bulevar Mihajla Pupina - Brankova ulica - Terazijski tunel - Decanska - Skupština grada Beograda - Ulica kneza Miloša - Vlada Srbije.

Na pojedinim automobilima istaknute su srpske zastave, a kolona je išla iza kamiona sa ozvucenjem.

Nemanjina ulica je bila po dolasku vozaca pred Vladu Srbije zatvorena za saobracaj od Slavije do Savskog trga, što se odrazilo i na funkcionisanja gradskog prevoza, pre svega autobuskih i tramvajskih linija koje vode preko te ulice.

Sada se situacija u saobracaju normalizuje...

CarGo je u saopštenju naveo da se nastavlja hajka koju ministarka saobracaja Zorana Mihajlovic vodi protiv njih i da su zato pozvali gradane na današnji protest.

Osnivac i direktor kompanije CarGo Vuk Gubernic kaže da je prvi njihov zahtev smena ministarke Zorane Mihajlovic. Istice da protiv nje nemaju ništa licno, ali da su "protiv torture koju sprovodi nad privatnim kompanijama".

S druge strane, Ministarstvo gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture tvrdi da CarGo krši Zakon o prevozu putnika u drumskom saobracaju, dok ta kompanija navodi da radi u skladu sa propisima.

Jedan od zahteva je i to da Vlada otpocne dijalog u kojem bi ucestvovali predstavnici CarGo, taksisti i kombi prevoznici kako bi došli do rešenja koje bi bilo u interesu svih gradana i države.

Aleksandar Vucic, predsednik udrženja gradana CarGo kaže da ce proteste održavati svakog drugog petka dok ne dode do dijaloga sa zvanicnicima Vlade Srbije.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobracaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Komentari 108

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Amater

I ja imam fabiju,i hocu da vozim za CarGo,samo me zanima ko mi uplacuje socijalno,ja sam ili CarGo?!

Okorela Ciganstura

Sinoc u Beton hali se desio napad taxara na vozaca Car Go. Tukli su ga, prevrtali auto a na sve to komunalna policija stajala sa strane i nemo posmatrala. Drzavo reaguj da ne dodje do većeg incidenta, da ne kazem s....a

Serbia Forever

@Okorela Ciganstura a šta je trebalo, da ga tuku i komunalci? E, svašta.

special image