Održan novi CarGo protest (FOTO, VIDEO)

Autor:

Protest pod imenom "Budućnost Srbije – Borba protiv mafije", u protestu učestvovalo nekoliko stotina vozila. Organizatori kažu "protesti svakog drugog petka dok se ne postigne dijalog za zvaničnicima Vlade".

108
A- A A+

car go protest Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kompanija CarGo Tehnologies i novoosnovano udruženje građana "CarGo" je održalo, drugi po redu, protest jer im je "onemogućen normalan rad".

Oni su se okupili u Bulevaru Zorana Đinđića i kod "Štark arene". Oko 14 časova vozila su krenula ka zgradi Vlade Srbije gde su se čelnici CarGo obratili okupljenima.

Protestna vožnja se kretala sledećom trasom: "Štark arena" - Ulica Španskih boraca - Bulevar Mihajla Pupina - Brankova ulica - Terazijski tunel - Dečanska - Skupština grada Beograda - Ulica kneza Miloša - Vlada Srbije.

Na pojedinim automobilima istaknute su srpske zastave, a kolona je išla iza kamiona sa ozvučenjem.

Nemanjina ulica je bila po dolasku vozača pred Vladu Srbije zatvorena za saobraćaj od Slavije do Savskog trga, što se odrazilo i na funkcionisanja gradskog prevoza, pre svega autobuskih i tramvajskih linija koje vode preko te ulice.

Sada se situacija u saobraćaju normalizuje...

CarGo je u saopštenju naveo da se nastavlja hajka koju ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović vodi protiv njih i da su zato pozvali građane na današnji protest.

Osnivač i direktor kompanije CarGo Vuk Gubernić kaže da je prvi njihov zahtev smena ministarke Zorane Mihajlović. Ističe da protiv nje nemaju ništa lično, ali da su "protiv torture koju sprovodi nad privatnim kompanijama".

S druge strane, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tvrdi da CarGo krši Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, dok ta kompanija navodi da radi u skladu sa propisima.

Jedan od zahteva je i to da Vlada otpočne dijalog u kojem bi učestvovali predstavnici CarGo, taksisti i kombi prevoznici kako bi došli do rešenja koje bi bilo u interesu svih građana i države.

Aleksandar Vučić, predsednik udrženja građana CarGo kaže da će proteste održavati svakog drugog petka dok ne dođe do dijaloga sa zvaničnicima Vlade Srbije.

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti