Na jednom dečjem rođendanu 1993. godine...

Autor:

Počelo je snimanje igranog filma čija se radnja zasniva na rođendanu osmogodišnje devojčice, i dogodovštinama njenih drugara, ali i njihovih roditelja.

Na jednom dečjem rođendanu 1993. godine... Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Snimanje ostavrenja "Kelti", prvog dugometražnog igranog filma u režiji višestruko nagrađivane rediteljke Milice Tomović, počelo je 8. marta u Beogradu, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

"Beograd, 1993 godina. Mama i Tata pripremaju osmi rođendan svoje ćerke. Njeni drugari, njihovi prijatelji i rodbina u jednoj večeri, u dve prostorije, opisuju svet dece i odraslih koji neobično nalikuju jedan na drugi," glasi sinopsis filma.

Uloge tumače Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković.

Pogledajte MONDO TV sa Slavenom!

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

"Kelte" režira Milica Tomović, koja je sa Tanjom Šljivar i autorka scenarija.  Producent filma je Vladimir Vasiljević, a izvršna producentkinja Jelena Radenković, a direktor fotografije Dalibor Tonković.

Film montira Jelena Maksimović, a dizajn zvuka radi Jakov Munižaba. Scenografkinja je Marija Mitrić, kostimografkinja Maja Mirković dok je za šminku zadužena Marija Kovačević Jovanović.

"Kelti" predstavljaju još jedan od filmskih projekata podržanih na konkursima Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Milica Tomović je režirala segment "Diplomiranje" u sklopu omnibusa "Oktobar" (2011), kao i neke od epizoda hvaljene i popularne televizijske serije "Jutro će promeniti sve".

Izvor: MONDO

Međutim, najprepoznatljivija je kao rediteljka i na međunarodnom planu zapaženog igranog filma "Tranzicija" (2016), koji je prikazan na festivalima u Torontu, Lokarnu, Kotbusu i na Kipru, a koji je ovenčan glavnim nagradama u svojoj kategoriji na Martovskom festivalu i na Sarajevskom filmskom festivalu, gde je nagrađen Srcem Sarajeva.

Povezano

Sve vesti