Tragedija u crkvi u Sremskim Karlovcima (FOTO)

Autor:

Muškarac star 46 godina poginuo je jutros u Sremskim Karlovcima dok je radio na popravci krova Svetosavskog doma u tom gradu.

16
A- A A+
sremski karlovci Foto: FOTO TANJUG/ SANJA EKER/ bk


Poginuli muškarac je iz Leskovca, živeo je u Zemunu, a bio je angažovan na poslovima popravke krova Svetosavskog doma, koji se nalazi pored Saborne crkve u Sremskim Karlovcima.

Tragedija, u kojoj je nastradao muškarac, čiji identitet još nije saopšten, dogodila se danas oko 11 časova.

"On je pao sa unutrašnje strane zgrade. U toku su bili završni radovi na krovu, a nesrećni radnik je, dok je bio na krovu, držao kofu u ruci, koja ga je ponela i on je tada pao", kaže izvor Tanjuga.

Zgrada, u kojoj je danas poginuo radnik, nalazi se pod ingerencijom Srpske pravoslavne crkve, Patrijaršije u Beogradu.

Ranije je u ovoj zgradi bila je smeštena administracija Opštine Sremski Karlovci, a potom je zgrada restitucijom vraćena SPC, od kada se nalazi pod ingerencijom Crkve.

Sanacija zgrade Svetosavskog doma traje već nekoliko meseci.

Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC), potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršijskoj upravnoj kancelariji.

"U toku je redovna sanacija pojedinih delova zgrada, a namena zgrade još nije opredeljena. Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, postoje ugovori sa izvođačima, koji će sutra, sa ostalom dokumentacijom, biti predati nadležnoj inspekciji", rećeno je Tanjugu u upravnoj kancelariji Patrijaršije.

Policiju je o tragediji izvestio šef gradili?ta, a ubrzo su na mesto nesreće stigli policija, inspekcija rada i tužilac, koji su obavili uviđaj.

Za nekoliko dana, kad bude završena istraga, biće poznati uzroci tragedije.

Poslednja tragedija u nizu na gradilištima u Srbiji dogodila se 4. marta kada je radnik pao sa visine na gradilištu u ulici Hilandarskoj u Novom Sadu i preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine zbog zadobijenih povreda.

Gradilišta kao ratišta:Poginuo radnik u Novom Sadu FOTO


Prema zvaničnim podacima, objavljenim nedavno, u Srbiji su se protekle godine dogodile 53 povrede na radu sa smrtnim ishodom, što je najviše od 2006. godine.

Povezano

Sve vesti