ŽENEVA 2019: Bugati lansirao i električni automobil…čić

Autor:

"Bugatti Baby II" je umanjena replika modela "Type 35", slavnog trkačkog automobila iz dvadesetih godina prošlog veka.

ŽENEVA 2019: Bugati lansirao i električni automobil…čić Foto: promo/Bugatti Etore Bugati sa najmlađim sinom Rolanom, koji se u modelu "Bugatti Baby"

Bugati je povodom svog 110. rođendana napravio jedan malo drugačiji električni automobil.

Radi se o umanjenoj replici "bugatija Type 35", slavnog trkačkog automobila iz dvadesetih godina prošlog veka. Ova verzija je dobila ime "Bugati Baby II", s obzirom da je prva "bebica" napravljena 1926. kada je Etore Bugatija, osnivač ovog francuskog brenda, napravio dečiji modela za svog najmlađeg sina. Nova, umanjena "tridesetpetica" je po dimenzijama tri četvrtine originala.

"Bebica" ima električni motor koji se napaja litijum-jonskim baterijama.

Iako je namenjen deci, mogu da ga provozaju i odrasli jer je ima dva moda vožnje. Dečji mod snage 1 kW razvija maksimalnu brzinu od 20 kilometara na sat, dok 4-kilovatni mod za odrasle omogućava brzinu do 45 kilometara na sat.

Da se vodilo računa o detaljima, dovoljno je pogledati unutrašnjost modela. Tu je originalna aluminijumska instrument tabla, četvorokraki volan, kožno sedište, a "Baby II" je u Bugatijevu tradicionalnu plavu boju. Po potrebi proizvođač će izaći u susret kupcima, posebno ako se zna da je cena ovog automobilčića 30.000 evra, i to bez poreza.

Biće proizveden u seriji od samo 500 primeraka, a premijerno je izložen na Salonu automobila u Ženevi.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti